Стаття 15. Умови договору оренди землі

Предыдущая

18/42

Следующая

Істотними умовами договору оренди землі є:

об’єкт оренди (кадастровий номер, місце розташування та розмір земельної ділянки);

дата укладення та строк дії договору оренди;

{Абзац третій частини першої статті 15 в редакції Закону № 340-IX від 05.12.2019 }

орендна плата із зазначенням її розміру, індексації, способу та умов розрахунків, строків, порядку її внесення і перегляду та відповідальності за її несплату.

За згодою сторін у договорі оренди землі можуть зазначатися інші умови.

У разі якщо договором оренди землі передбачено здійснення заходів, спрямованих на охорону та поліпшення об’єкта оренди, до договору додається угода щодо відшкодування орендарю витрат на такі заходи.

Договір оренди може передбачати надання в оренду декількох земельних ділянок, що перебувають у власності або у користуванні на праві емфітевзису одного орендодавця (а щодо земель державної та комунальної власності - земельних ділянок, що перебувають у розпорядженні одного органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування).

{Частина четверта статті 15 із змінами, внесеними згідно із Законом № 3272-IX від 27.07.2023 }

У разі укладення договору оренди (суборенди) в порядку обміну правами користування земельними ділянками сільськогосподарського призначення, розташованими у масиві земель сільськогосподарського призначення, у такому договорі зазначається договір, взамін якого він укладений.

{Статтю 15 доповнено частиною п'ятою згідно із Законом № 2498-VIII від 10.07.2018 }

Договір оренди земельної ділянки під полезахисною лісовою смугою має також містити умови щодо утримання та збереження таких смуг і забезпечення виконання ними функції агролісотехнічної меліорації.

{Статтю 15 доповнено частиною шостою згідно із Законом № 2498-VIII від 10.07.2018 }

У договорі оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом також зазначаються:

розмір орендної плати за водний об’єкт;

об’єм та площа водного об’єкта (водного простору), у тому числі рибогосподарської технологічної водойми;

перелік гідротехнічних споруд, лінійних споруд, мостових переходів, а також інших об’єктів інфраструктури, розташованих на земельній ділянці (за наявності), їх характеристики та стан;

зобов’язання орендаря щодо здійснення заходів з охорони та поліпшення екологічного стану водного об’єкта, експлуатації водосховищ і ставків відповідно до встановлених в установленому порядку режимів роботи, а також необхідність оформлення права користування гідротехнічними спорудами та права спеціального водокористування.

{Статтю 15 доповнено частиною сьомою згідно із Законом № 963-IX від 04.11.2020 }

Невід’ємною складовою договору оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом є паспорт водного об’єкта.

{Статтю 15 доповнено частиною восьмою згідно із Законом № 963-IX від 04.11.2020 }

{Стаття 15 із змінами, внесеними згідно із Законами № 509-VI від 16.09.2008 , № 2480-VI від 09.07.2010 , № 3613-VI від 07.07.2011 ; в редакції Закону № 191-VIII від 12.02.2015 }

Предыдущая

18/42

Следующая

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст