Главная Сервисы для юристов Законы Про Національне антикорупційне бюро України Стаття 1. Статус Національного антикорупційного бюро України

Стаття 1. Статус Національного антикорупційного бюро України

1/35

Следующая

1. Національне антикорупційне бюро України (далі - Національне бюро) є центральним органом виконавчої влади із спеціальним статусом, на який покладається попередження, виявлення, припинення, розслідування та розкриття корупційних та інших кримінальних правопорушень, віднесених до його підслідності, а також запобігання вчиненню нових.

{Абзац перший частини першої статті 1 із змінами, внесеними згідно із Законом № 1810-IX від 19.10.2021 }

Завданням Національного бюро є протидія корупційним та іншим кримінальним правопорушенням, які вчинені вищими посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та становлять загрозу національній безпеці, а також вжиття інших передбачених законом заходів щодо протидії корупції.

{Абзац другий частини першої статті 1 із змінами, внесеними згідно із Законами № 263-IX від 31.10.2019 , № 1810-IX від 19.10.2021 }

{Частину другу статті 1 виключено на підставі Закону № 1810-IX від 19.10.2021 }

3. Національне бюро утворюється і здійснює свою діяльність відповідно до цього Закону.

{Статтю 1 доповнено частиною третьою згідно із Законом № 1810-IX від 19.10.2021 }

1/35

Следующая

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст