Главная Блог Новости Президент-свідок: як Порошенка допитували в справі Януковича

Президент-свідок: як Порошенка допитували в справі Януковича

22.02.2018
Просмотров : 1171

Петро Порошенко виступив свідком під час засідання суду в справі про державну зраду Віктора Януковича. Він розповів про свої поїздки до Криму та Донбасу 2014 року, але ухилився від запитань про конституційність дій Ради.

Нинішній глава української держави Петро Порошенко відмовився від президентського імунітету і дав свідчення у суді у справі про державну зраду, яку інкримінують екс-президенту Віктору Януковичу. Попри очікуване прибуття Порошенка до зали суду в останній момент допит було вирішено провести в режиму відеоконференції з президентської адміністрації. Глава держави свідчив понад годину, відповідаючи на запитання обвинувачення і захисту, але жодних сенсацій в його словах не прозвучало.

Згадайте новину: 10 фактів про Майдан, втечу Януковича та напад Росії. Версія Турчинова

Надзвичайні заходи безпеки

Будівля Оболонського райсуду від ранку була оточена бійцями Нацгвардії та патрульною поліцією. Подвір'я суду та саме приміщення обстежували кінологи Державної служби охорони зі службовими собаками. Понад сотня журналістів юрмилася на вході, де на них чекала процедура обстеження особистих речей і сканування металошукачами. Надзвичайні заходи безпеки службовці пояснювали запланованою участю в судовому засіданні за обвинуваченням екс-президента України Януковича у державній зраді.

Замість очікуваного виступу Петра Порошенка в залі суду виступ відбувся лише в режимі відеоконференції з Банкової

Згадайте новину: Порошенко хоче перешкодити розслідуванню справ Майдану – адвокати

Найбільшу увагу правоохоронці приділяли жінкам, яких на вході до суду просили розстібати верхній одяг для догляду, а на вході до судової зали ще раз обстежували в окремій кімнаті. Після цієї процедури деякі журналістки стверджували, що так правоохоронці намагалися запобігти проникненню на суд активісток жіночого руху Femen, представниця якої нещодавно в Австрії прилюдно продемонструвала президентові оголені груди з недвозначними закликами прибратися.

В очікуванні прибуття Порошенка журналісти не приховували свого здивування тим, що президент вирішив виступити свідком в суді у справі Януковича, але не прийшов на жодне судове засідання у справах про розстріл людей на Майдані 2014 року, роковини якого відзначаються в ці дні. На початку судового засідання військовий прокурор Руслан Кравченко виголосив клопотання про допит Порошенка в режимі відеоконференції і передав судді відповідного листа з президентської адміністрації про щільний робочий графік Порошенка. А коли суд попри протести адвокатів задовольнив це клопотання, журналісти розчаровано зазначили, що "урочистий допит президента в суді замінили його урочистим виступом у телевізорі".

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст