Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Постанова ВГСУ від 27.09.2016 року у справі №916/4256/15

Постанова ВГСУ від 27.09.2016 року у справі №916/4256/15

10.02.2017
Автор:
Просмотров : 191

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 вересня 2016 року Справа № 916/4256/15

Вищий господарський суд України у складі: суддя Селіваненко В.П. - головуючий (доповідач), судді Львов Б.Ю. і Палій В.В.

розглянув касаційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю "Ексімер-Оптикс", м. Київ,

на рішення господарського суду Одеської області від 25.04.2016 та

постанову Одеського апеляційного господарського суду від 21.06.2016

зі справи № 916/4256/15

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Ексімер-Оптикс" (далі - Позивач)

до: товариства з обмеженою відповідальністю "Поіск-Ніка", м. Одеса (далі - Відповідач-1);

дочірнього підприємства "Одеса-Медіа", м. Одеса (далі - Відповідач-2),

про визнання інформації недостовірною та зобов'язання спростувати недостовірну інформацію.

Судове засідання проведено за участю представників сторін:

Позивача - Сабліної Ю.С.,

Відповідача-1 - Соболєвої О.К., ОСОБА_4,

Відповідача-2 - не з'яв.

За результатами розгляду касаційної скарги Вищий господарський суд України

ВСТАНОВИВ:

Рішенням господарського суду Одеської області від 25.04.2016 колегія суддів у складі: Петренко Н.Д. - головуючий, судді Оборотова О.Ю. і Бездоля Ю.С.), залишеним без змін постановою Одеського апеляційного господарського суду від 21.06.2016 (колегія суддів у складі: Таран С.В. - головуючий, судді Будішевська Л.О. і Мишкіна М.А.), у позові відмовлено.

У касаційній скарзі до Вищого господарського суду України Позивач просить скасувати оскаржувані рішення та постанову попередніх судових інстанцій з даної справи і прийняти нове рішення, яким позовні вимоги задовольнити. Скаргу мотивовано порушенням та неправильним застосуванням названими судовими інстанціями норм матеріального і процесуального права, неповним з'ясуванням ними обставин справи.

Відзиви на касаційну скаргу не надходили.

Сторони відповідно до статті 1114 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) належним чином повідомлені про час і місце розгляду касаційної скарги.

Перевіривши на підставі встановлених попередніми судовими інстанціями фактичних обставин справи правильність застосування ними норм матеріального і процесуального права, Вищий господарський суд України дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення касаційної скарги з огляду на таке.

Судові інстанції у розгляді справи виходили з таких обставин та висновків.

ІНФОРМАЦІЯ_1 у прес-студії Відповідача-2 за участю директора Відповідача-1 ОСОБА_9 та представника Відповідача-1 ОСОБА_4 відбулася прес-конференція на тему: "ІНФОРМАЦІЯ_2" (далі - Прес-конференція). Ця прес-конференція розміщена на сайті http://odessamedia.net.

Позивач вважає, що інформація, оголошена під час Прес-конференції щодо нього, є недостовірною та такою, що не відповідає дійсності, принижує ділову репутацію Позивача та підлягає спростуванню, а саме:

1) на 1 хв. 40 сек.: "В феврале 2014 года фирма "Эксимер-Оптикс" - это российский бизнес, заблокировали нам центральную проходную. А поздно вечером путем взлома дверей и решеток проникли через наши 6, 7, 8 этажи в лифтовое хозяйство, где разрушили оборудование и вынесли блоки управления на свою территорию";

2) на 3 хв. 50 сек.: "Конечно, до этого момента мной лично и рядом сотрудников нашей компании были проведены попытки переговоров с представителями компании "Эксимер-Оптикс". Люди, которые ту сторону представляли, являлись без документов и без доверенности на право ведения вообще таких переговоров. Все переговоры, а их было три, закончились тем, что нам было предложено покинуть это здание. В противном случае против нас будет применена сила";

3) на 12 хв. 05 сек.: "…то есть, "Эксимер-Оптикс", и куда входит уже и гражданин Украины, и компания "Альберто технолоджис ЛТД", которая расположена в Лондоне 43 Bedford Street, office 11 ..."Ну это - офшорная зона";

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст