Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Постанова ВГСУ від 27.09.2016 року у справі №915/129/16

Постанова ВГСУ від 27.09.2016 року у справі №915/129/16

10.02.2017
Автор:
Просмотров : 143

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 вересня 2016 року Справа № 915/129/16

Вищий господарський суд України у складі: суддя Селіваненко В.П. - головуючий (доповідач), судді Львов Б.Ю. і Палій В.В.

розглянув касаційну скаргу Миколаївського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, м. Миколаїв (далі - територіальне відділення АМК),

на рішення господарського суду Миколаївської області від 23.03.2016 та

постанову Одеського апеляційного господарського суду від 14.06.2016

зі справи № 915/129/16

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Ніжність смаку", м. Первомайськ Миколаївської області (далі - Товариство),

до територіального відділення АМК

про визнання протиправним та скасування рішення,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - фізична особа - підприємець ОСОБА_2, м. Первомайськ Миколаївської області (далі - Підприємець).

Судове засідання проведено за участю представників:

позивача - Бірюкова О.В., Цоміна О.О.,

відповідача - Макарчука Д.І.,

третьої особи - не з'яв.

За результатами розгляду касаційної скарги Вищий господарський суд України

ВСТАНОВИВ:

Позов було подано про визнання протиправним та скасування рішення адміністративної колегії територіального відділення АМК від 08.12.2015 № 55-ріш про порушення законодавства про захист економічної конкуренції та накладання штрафу у справі № 2/26.206/31-2015 (далі - оспорюване рішення).

Рішенням господарського суду Миколаївської області від 23.03.2016 (суддя Коваль Ю.М.), залишеним без змін постановою Одеського апеляційного господарського суду від 14.06.2016 (колегія суддів у складі: Ярош А.І. - головуючий, Діброва Г.І. і Ліпчанська Н.В.): позов задоволено; визнано протиправним та скасовано оспорюване рішення.

У касаційній скарзі до Вищого господарського суду України територіальне відділення АМК просить скасувати оскаржувані рішення та постанову попередніх судових інстанцій з даної справи і прийняти нове рішення, яким у позові відмовити. Скаргу мотивовано неправильним застосуванням названими судовими інстанціями норм матеріального права і порушенням норм процесуального права.

У відзиві на касаційну скаргу Товариство заперечує проти доводів скаржника, зазначаючи про їх невмотивованість та суперечність вимогам чинного законодавства і про відповідність оскаржуваних судових рішень нормам матеріального і процесуального права, та просить згадані рішення залишити без змін, а касаційну скаргу - без задоволення.

Учасників судового процесу відповідно до статті 1114 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) належним чином повідомлено про час і місце розгляду касаційної скарги.

Перевіривши на підставі встановлених попередніми судовими інстанціями фактичних обставин справи правильність застосування ними норм матеріального і процесуального права, Вищий господарський суд України дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення касаційної скарги та про необхідність зміни оскаржуваних судових рішень з урахуванням такого.

Судові інстанції у розгляді справи виходили з таких обставин та висновків.

Згідно з оспорюваним рішенням:

- визнано, що Товариством та Підприємцем під час участі у конкурсних торгах по окремих закупівлях:

масла вершкового та молочної пасти (масло вершкове жирністю не менш 72,5%) - 1344 кг (ДК-10.51.3);

сиру сичужного та кисломолочного сиру (кисломолочний сир жирністю не менше 9%) сир твердий - 522 кг, кисломолочний сир жирністю не менше 9% - 1655 кг (ДК - 10.51.4);

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст