Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Постанова ВГСУ від 23.12.2015 року у справі №910/6862/15-г

Постанова ВГСУ від 23.12.2015 року у справі №910/6862/15-г

13.02.2017
Автор:
Просмотров : 134

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 грудня 2015 року Справа № 910/6862/15-г

Вищий господарський суд України у складі колегії суддів:

Дунаєвської Н.Г. - головуючого,

Мележик Н.І. (доповідача),

Владимиренко С.В.,

розглянувши у відкритому

судовому засіданні касаційну

скаргу Публічного акціонерного товариства "Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках"

на постанову Київського апеляційного господарського

суду від 27.10.2015 року

у справі № 910/6862/15-г

господарського суду міста Києва

за позовом Публічного акціонерного товариства

"Акціонерний банк "Укоопспілка"

до Публічного акціонерного товариства

"Розрахунковий центр з обслуговування

договорів на фінансових ринках"

про стягнення коштів

за участю представників:

позивача - Шкурка Ю.М.

відповідача - Пиркіна О.В., Мазуренка О.І.

В С Т А Н О В И В:

У березні 2015 року Публічне акціонерне товариство "Акціонерний банк "Укоопспілка" звернулось до господарського суду міста Києва з позовом до Публічного акціонерного товариства "Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках" про стягнення незаконно списаних грошових коштів у розмірі 5 000 000 грн.

Рішенням господарського суду міста Києва від 20.05.2015 року (суддя Смирнова Ю.М.) в задоволенні позову відмовлено повністю.

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 27.10.2015 року (судді: Тищенко О.В., Тарасенко К.В., Іоннікова І.А.) рішення суду першої інстанції скасовано, прийнято нове рішення, яким позов задоволено; стягнуто з Публічного акціонерного товариства "Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках" на користь Публічного акціонерного товариства "Акціонерний банк "Укоопспілка" грошові кошти в сумі 5 000 000 грн.; стягнуто з Публічного акціонерного товариства "Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках" в дохід Державного бюджету України 73 080 грн. за подання позовної заяви; стягнуто з Публічного акціонерного товариства "Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках" в дохід Державного бюджету України 36 540 грн. за розгляд апеляційної скарги.

В касаційній скарзі ПАТ "Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках", посилаючись на неправильне застосування судом апеляційної інстанції приписів матеріального права щодо правильності застосування ст. 36 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" та норм процесуального права, просить скасувати постанову апеляційного господарського суду у даній справі, а рішення місцевого господарського суду залишити в силі.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст