Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Постанова ВГСУ від 20.12.2016 року у справі №910/32326/15

Постанова ВГСУ від 20.12.2016 року у справі №910/32326/15

03.02.2017
Автор:
Просмотров : 206

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 грудня 2016 року Справа № 910/32326/15

Вищий господарський суд України у складі колегії суддів:

Плюшка І.А. - головуючого,

Євсікова О.О.,

Картере В.І.

перевіривши у відкритому судовому засіданні касаційну скаргу Публічного акціонерного товариства "Сбербанк"на ухвалу та на постановугосподарського суду міста Києва від 05 серпня 2016 року Київського апеляційного господарського суду від 20 вересня 2016 року у справі № 910/32326/15 господарського суду міста Києваза позовомтовариства з обмеженою відповідальністю "Хілс Плюс"До1) Товариства з обмеженою відповідальністю "Фудмаркет", 2) Товариства з обмеженою відповідальністю "Фудмережа", 3) Товариства з обмеженою відповідальністю "Альта експерт", 4) Товариства з обмеженою відповідальністю "Торгівельний центр "Берег",треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів1) Публічне акціонерне товариство "Сбербанк", 2) ОСОБА_4,Прозобов'язання вчинити діїта за зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Фудмаркет"До1) Товариства з обмеженою відповідальністю "Хілс Плюс", 2) Товариства з обмеженою відповідальністю "Фудмережа", 3) Товариства з обмеженою відповідальністю "Альта експерт", 4) Товариства з обмеженою відповідальністю "Торгівельний центр "Берег"Проприпинення зобов'язання за договором

за участю представників

позивача - не з'явився

відповідачів - 1. Волянський В.І.

2. не з'явився

3. не з'явився

4. не з'явився

третіх осіб - 1. Кошлій Р.В.

2. не з'явився

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду міста Києва від 05 серпня 2016 року (суддя Босий В.П.) залишеною без змін постановою Київського апеляційного господарського суду від 20 вересня 2016 року (судді Дикунська С.Я., Коршун Н.М., Алданова С.О.) в задоволенні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Хілс Плюс" про вжиття заходів до забезпечення позову відмовлено повністю.

Не погодившись з зазначеною постановою Публічного акціонерного товариства "Сбербанк" звернулось до Вищого господарського суду України з касаційною скаргою в якій просить скасувати постанову Донецького апеляційного господарського суду від 03 листопада 2016 року та справу передати на новий розгляд до суду апеляційної інстанції.

В обґрунтування зазначених вимог заявник касаційної скарги посилається на неправильне застосування судом апеляційної інстанції норм матеріального та процесуального права. Заявник касаційної скарги наголошує на можливості оскарження постанови у відповідності до приписів ст. 6 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, ст.ст. 8, 19, 129 Конституції України тощо.

Колегія суддів, обговоривши доводи касаційної скарги, перевіривши матеріали справи, перевіривши юридичну оцінку обставин справи та повноту їх встановлення, дослідивши правильність застосування господарськими судами першої та апеляційної інстанцій норм процесуального права, вважає, що касаційна скарга не підлягає задоволенню.

Судом апеляційної інстанції встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Хілс Плюс" звернулося до господарського суду міста Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Фудмаркет", Товариства з обмеженою відповідальністю "Фудмережа", Товариства з обмеженою відповідальністю "Альта експорт" та Товариства з обмеженою відповідальністю "Торгівельний центр "Берег" про зобов'язання вчинити дії.

Позовні вимоги обґрунтовані неправомірною, на думку позивача, відмовою відповідачів виконувати свої зобов'язання за договором про спільну діяльність від 16 лютого 2015 року, в зв'язку з чим позивач наполягав на наявності підстав для зобов'язання відповідачів передати в якості внесків у спільну діяльність майно згідно з переліком.

Крім цього, ТОВ "Хілс Плюс" подано заяву про вжиття заходів до забезпечення позову, в якій позивач просив суд з метою забезпечення позову накласти арешт та оголосити заборону відчуження майна:

- основних засобів, що знаходяться за адресами: м. Харків, пр. Московський, 256 б, м. Харків, вул. Гвардійців Широнінців, 99/101 та належить Товариству з обмеженою відповідальністю "Фудмаркет";

- основних засобів - торгівельного обладнання, що знаходиться за адресами: м. Бердянськ, пр. Пролетарський, буд. 13 / вул. Піонерська, буд. 73 та належить Товариству з обмеженою відповідальністю "Фудмережа";

- цінних паперів, а саме: вид та тип цінних ЦП: акція проста іменна; форма існування ЦП: бездокументарна; код ЦП: UA 4000078893, емітент ЦП: Публічне акціонерне товариство "РІТЕЙЛ ГРУП"; адреса емітента: м. Київ, вул. Залізничне шосе, 57; ідентифікаційний код емітента ЦП (ЄДРПОУ): 33785657; інформація про реєстрацію випуску ЦП: свідоцтво реєстраційний № 43/1/12; дата реєстрації 03.04.2012 р., дата видачі Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку: 31.07.2012 р.; кількість ЦП: 77 500 штук; номінальна вартість одного ЦП: 1,00 грн. (одна гривня 00 копійок); загальна номінальна вартість ЦП: 77 500,00 грн. (сімдесят сім тисяч п'ятсот гривень 00 копійок), що належать Товариству з обмеженою відповідальністю "Альта експорт";

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст