Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Постанова ВГСУ від 20.12.2016 року у справі №29/588-07

Постанова ВГСУ від 20.12.2016 року у справі №29/588-07

03.02.2017
Автор:
Просмотров : 229

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 грудня 2016 року Справа № 29/588-07

Вищий господарський суд України у складі: суддя Палій В.В. - головуючий (доповідач), судді Бондар С.В. і Селіваненко В.П.

розглянув касаційні скарги державного підприємства "Жовтневе лісове господарство", м. Харків та заступника прокурора Харківської області (далі - Прокурор), м. Харків,

на рішення господарського суду Харківської області від 22.11.2007

та постанову Харківського апеляційного господарського суду від 01.11.2016

зі справи № 29/588-07

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Федерація боксу та кікбоксінгу" (далі - ТОВ "Федерація боксу та кікбоксінгу"), м. Харків,

до Безлюдівської селищної ради (далі - Рада), с-ще Безлюдівка Харківської області,

треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача 1. Харківське обласне управління лісового та мисливського господарства, м. Харків;

2. Департамент державної архітектурно-будівельної інспекції у Харківській області, м. Харків,

за участю Харківської місцевої прокуратури № 6, м. Харків, та прокуратури Харківської області, м. Харків,

за участю особи, яка зверталася з апеляційною скаргою - державне підприємство "Жовтневе лісове господарство" (далі - ДП "Жовтневе лісове господарство"),

про визнання права власності.

Судове засідання проведено за участю представників:

позивача - не з'явився

відповідача - не з'явився

третіх осіб 1. не з'явився

2. не з'явився

прокуратури - Гришина Т.А. прокурор

ДП "Жовтневе лісове господарство" - не з'явився

За результатами розгляду касаційної скарги Вищий господарський суд України

ВСТАНОВИВ:

ТОВ "Федерація боксу та кікбоксінгу" звернулося до господарського суду Харківської області з позовом до Ради про визнання права власності на комплекс будівель (що складається з господарського блоку, дизельної, вбиральні, насосної та ресторану), який знаходиться за адресою: Харківська область, Харківський район, селище Безлюдівка, вул. Нагірна, 55.

Рішенням господарського суду Харківської області від 22.11.2007 у справі № 29/588-07 (суддя Тихий П.В.) позов задоволено з посиланням на його обґрунтованість.

З апеляційною скаргою на рішення місцевого господарського суду у справі № 29/588-07 у 2016 році звернулося ДП "Жовтневе лісове господарство", яке не брало участі у справі, з посиланням на те, що оскаржуване судове рішення прийнято з порушенням його прав як постійного користувача земельної ділянки, на якій позивачем без його згоди побудовано комплекс будівель.

Ухвалою Харківського апеляційного господарського суду від 17.08.2016 ДП "Жовтневе лісове господарство" поновлено строк на подання апеляційної скарги та прийнято апеляційну скаргу до провадження.

Постановою Харківського апеляційного господарського суду від 01.11.2016 (судді Терещенко О.І. -головуючий, Сіверін В.І., Ільїн О.В.) апеляційну скаргу ДП "Жовтневе лісове господарство" залишено без задоволення, а рішення місцевого господарського суду - без змін.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст