Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Постанова ВГСУ від 18.04.2017 року у справі №914/795/16

Постанова ВГСУ від 18.04.2017 року у справі №914/795/16

04.05.2017
Автор:
Просмотров : 269

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 квітня 2017 року Справа № 914/795/16

Вищий господарський суд України у складі: суддя Селіваненко В.П. - головуючий (доповідач), судді Бондар С.В. і Палій В.В.

розглянув касаційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю "Фермер-Сервіс", м. Кам'янка-Бузька Львівської області (далі - Товариство),

на постанову Львівського апеляційного господарського суду від 09.11.2016

зі справи № 914/795/16

за позовом першого заступника військового прокурора Львівського гарнізону, м. Львів (далі - Прокурор), в інтересах держави в особі: Міністерства оборони України, м. Київ (далі - Міністерство);

квартирно-експлуатаційного відділу м. Львова, м. Львів (далі - Відділ),

до Товариства

про стягнення 24 699,28 грн.

Судове засідання проведено за участю:

Прокурора - Грищенка М.А.,

представника Міністерства - Рудника Ю.М.,

представника Відділу - Черняка Ю.І.,

представника Товариства - не з'яв.

За результатами розгляду касаційної скарги Вищий господарський суд України

ВСТАНОВИВ:

Рішенням господарського суду Львівської області від 04.05.2016 (суддя Яворський Б.І.), залишеним без змін постановою Львівського апеляційного господарського суду від 09.11.2016 (колегія суддів у складі: Бойко С.М. - головуючий, Бонк Т.Б. і Кравчук Н.М.): позов задоволено; стягнуто з Товариства на користь Відділу 24 699,28 грн. неустойки та 1 378 грн. судового збору.

У касаційній скарзі до Вищого господарського суду України Товариство просить: скасувати постанову апеляційної інстанції з даної справи; прийняти нову постанову, якою у задоволенні позову про стягнення неустойки відмовити повністю. Скаргу мотивовано порушенням і неправильним застосуванням господарськими судами у вирішенні спору норм матеріального і процесуального права.

У відзиві на касаційну скаргу Відділ заперечує проти доводів скаржника, зазначаючи про їх безпідставність, та просить оскаржувану постанову залишити без змін, а скаргу - без задоволення.

Прокурор у відзиві на касаційну скаргу також зазначає про безпідставність останньої та про законність і правомірність оскаржуваних судових рішень, та просить залишити їх без змін, а скаргу - без задоволення.

Від Міністерства відзив на касаційну скаргу не надходив.

Учасників судового процесу відповідно до статті 1114 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) належним чином повідомлено про час і місце розгляду касаційної скарги.

Перевіривши на підставі встановлених попередніми судовими інстанціями фактичних обставин справи правильність застосування ними норм матеріального і процесуального права, Вищий господарський суд України дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення касаційної скарги з огляду на таке.

Судові інстанції у розгляді справи виходили з таких обставин та висновків.

01.06.1999 Головним квартирно-експлуатаційним управлінням Міністерства (орендодавець) та Товариством (орендар) укладено договір оренди нежитлових приміщень, розташованих на території військового містечка №3 у Кам'янка-Бузькому гарнізоні №182/1999/ГоловКЕУ (далі - Договір оренди), згідно з яким орендодавець здав, а орендар прийняв у строкове платне користування нежитлове приміщення загальною площею 23,08 м2 в м. Кам'янка-Бузька Львівської області, вул. Шевченка, 40 (далі - Спірне приміщення), що знаходиться на балансі Військового складу 2209 МО України і вартість якого визначена відповідно до експертного висновку про оцінку майна (додаток №3) та становить 4 634 грн. (пункт 1.1).

Додатковим договором оренди від 31.12.2011 № 182-3/2011/КЕВ до Договору оренди сторони визначили, що орендодавцем Спірного приміщення є Відділ та продовжили строк дії Договору оренди до 30.12.2014.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст