Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Постанова ВГСУ від 13.10.2015 року у справі №910/4617/14

Постанова ВГСУ від 13.10.2015 року у справі №910/4617/14

27.02.2017
Автор:
Просмотров : 148

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 жовтня 2015 року Справа № 910/4617/14

Вищий господарський суд України у складі: суддя Селіваненко В.П. - головуючий (доповідач), судді Палій В.В. і Харченко В.М.

розглянув касаційну скаргу приватної організації "Організація колективного управління авторськими і суміжними правами", м. Київ (далі - Організація),

на постанову Київського апеляційного господарського суду від 08.07.2015

зі справи № 910/4617/14

за позовом Організації в інтересах товариства з обмеженою відповідальністю "Авторське агентство "Чесна музика", м. Київ (далі - Агентство),

до товариства з обмеженою відповідальністю "Диканька - 1", м. Київ (далі - Товариство),

про виплату компенсації у зв'язку із порушенням майнових прав суб'єкта авторського права 12 180 грн.

Судове засідання проведено за участю представників сторін:

Організації - Ластовіна О.С.,

Агентства - не з'яв.,

Товариства - не з'яв.

За результатами розгляду касаційної скарги Вищий господарський суд України

ВСТАНОВИВ:

Справа розглядалася господарськими судами неодноразово.

Рішенням господарського суду міста Києва від 12.09.2014, залишеним без змін постановою Київського апеляційного господарського суду від 03.11.2014, у позові відмовлено.

Постановою Вищого господарського суду України від 23.11.2014 згадані рішення та постанову попередніх судових інстанцій скасовано, а справу передано на новий розгляд до місцевого господарського суду.

Рішенням господарського суду міста Києва від 26.02.2015 (суддя Сівакова В.В.): позов задоволено; з Товариства стягнуто на користь Організації 12 180 грн. компенсації за порушення майнових авторських прав та 1 827 грн. судового збору.

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 08.07.2015 (колегія суддів у складі: Гарник Л.Л. - головуючий, Разіна Т.І. і Сотніков С.В.): задоволено апеляційну скаргу Товариства; згадане рішення місцевого господарського суду скасовано; прийнято нове рішення, яким у позові відмовлено; з Агентства стягнуто на користь Товариства 913,50 грн. витрат зі сплати судового збору за подання апеляційної скарги.

У касаційній скарзі до Вищого господарського суду України Організація просить скасувати оскаржувану постанову, а рішення місцевого господарського суду зі справи залишити в силі. Скаргу мотивовано порушенням апеляційним господарським судом норм матеріального і процесуального права, зокрема статей 50, 52 Закону України "Про авторське право і суміжні права" (далі - Закон).

Відзив на касаційну скаргу не надходив.

Сторони відповідно до статті 1114 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) належним чином повідомлені про час і місце розгляду касаційної скарги.

За результатами цього розгляду Вищий господарський суд України дійшов висновку про наявність підстав для задоволення касаційної скарги з урахуванням такого.

Суд першої інстанції у розгляді справи виходив з таких обставин і висновків.

07.06.2013 Агентством (ліцензіатом) та суб'єктом підприємницької діяльності - фізичною особою ОСОБА_6 (ліцензіаром) укладено ліцензійний договір № 017/2 виключну ліцензію (далі - Ліцензійний договір), відповідно до умов якого:

- ліцензіар з моменту набрання чинності договору надає ліцензіату ліцензію на використання творів/фонограм/кліпів способами, передбаченими даним договором, а також право дозволяти або забороняти використання творів, фонограм та/або кліпів способами, передбаченими цим договором, третім особам (пункт 2.1);

- найменування та кількість творів/фонограм/кліпів, ліцензію на використання яких, а також право дозволяти чи забороняти використання творів, фонограм та/або кліпів третім особам, ліцензіар надає ліцензіату відповідно до пункту 2.1 даного договору, визначаються сторонами в додатках до договору, які є його невід'ємною частиною (пункт 2.2);

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст