Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Постанова ВГСУ від 12.07.2016 року у справі №13/255-б

Постанова ВГСУ від 12.07.2016 року у справі №13/255-б

11.02.2017
Автор:
Просмотров : 127

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 липня 2016 року Справа № 13/255-Б

Вищий господарський суд України у складі колегії суддів:

Куровського С.В. - головуючого (доповідач),

Катеринчук Л.Й.,

Ткаченко Н.Г.,

за участю представників:

ліквідатора Іващука В.А.,

НАК "Украгролізинг" в особі Хмельницької філії - Кордас Ж.А.,

ПАТ "Дельта Банк" - Коновал Р.О.,

розглянувши у режимі відеоконференції

касаційну скаргу ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю

"Залужжя" арбітражного керуючого Іващука В.А.

на постанову Рівненського апеляційного господарського суду від 11.04.2016

у справі № 13/255-Б господарського суду Хмельницької області

за заявою Національної акціонерної компанії "Украгролізинг" в особі

Хмельницької філії Національної акціонерної компанії

"Украгролізинг"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Залужжя"

про визнання банкрутом,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Хмельницького області від 03.02.2016 (суддя Крамар С.І.) клопотання ліквідатора - арбітражного керуючого Іващука Валентина Анатолійовича про припинення іпотеки і обтяжень та вилучення записів в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно задоволено.

Припинено обтяження та іпотеку цегельного заводу за адресою: Хмельницька область, Білогірський р-н, с.Корниця, вул.Загора, буд.3, зареєстрованого на праві власності за Товариством з обмеженою відповідальністю "Залужжя", записи про які містяться Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, Реєстрі прав власності на нерухоме майно, Державному реєстрі іпотек, Єдиному реєстрі заборон відчуження обёєктів нерухомого майна; зобов'язано Реєстраційну Хмельницького міськрайонного управління юстиції Хмельницької області виключити Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження обёєктів нерухомого майна записи про іпотеку, про обтяження (вказано конкретні записи).

У задоволенні заяви ПАТ "Дельта банк" про виключення із складу ліквідаційної маси Товариства з обмеженою відповідальністю "Залужжя" нерухомого майна, комерційної нерухомості комплексу, цегельний завод, загальною площею 4359,7 м2, що знаходиться за адресою Хмельницька обл., Білогірський р-н, с. Корниця, вул. Загора, буд.3 та є предметом іпотеки згідно договору іпотеки від 23.05.2007 посвідченого приватним нотаріусом Білогірського районного нотаріального округу Хмельницької області Разумей Л.О., зареєстрованого в реєстрі за №1113 відмовлено.

Постановою Рівненського апеляційного господарського суду від 11.04.2016 (колегія суддів у складі: Данилюк О.О. - головуючий, Павлюк І.Ю., Савченко Г.І.) ухвалу господарського суду Хмельницького області від 03.02.2016 у справі №13/255-Б скасовано. Прийнято нове судове рішення:

"В задоволенні клопотання ліквідатора - арбітражного керуючого Іващука Валентина Анатолійовича про припинення іпотеки і обтяжень та вилучення записів в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно - відмовити.

Заяву ПАТ "Дельта банк" (вих.№18.5/852 від 18.01.2016) про виключення майна із складу ліквідаційної маси товариства з обмеженою відповідальністю "Залужжя" - задовольнити.

Ліквідатору виключити із складу ліквідаційної маси товариства з обмеженою відповідальністю "Залужжя" нерухоме майно, комерційну нерухомість комплексу, цегельний завод, загальною площею 4359,7 м2, що знаходиться за адресою Хмельницька обл., Білогірський р-н, с.Корниця, вул.Загора, буд.3 та є предметом іпотеки згідно договору іпотеки від 23.05.2007 посвідченого приватним нотаріусом Білогірського районного нотаріального округу Хмельницької області Разумей Л.О., зареєстрованого в реєстрі за №1113".

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст