Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Постанова ВГСУ від 09.12.2015 року у справі №916/1965/15

Постанова ВГСУ від 09.12.2015 року у справі №916/1965/15

13.02.2017
Автор:
Просмотров : 130

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 грудня 2015 року Справа № 916/1965/15

Вищий господарський суд України у складі колегії суддів:

головуючого:Полянського А.Г.суддів:Кравчука Г.А., Мачульського Г.М.,розглянувши касаційну скаргу державного підприємства "Національна

енергетична компанія "Укренерго"

на постанову Одеського апеляційного господарського

суду від 03.09.2015 року

у справі № 916/1965/15 Господарського суду

Одеської області

за позовом державного підприємства "Національна

енергетична компанія "Укренерго"

до товариства з обмеженою відповідальністю

"Чорноморенергоспецмонтаж"

про стягнення 359352,12 грн.

за участю представників сторін:

позивача - Левченко Д.Ю. дов. Від 09.11.2015 р., № 422

відповідача - не з"явились,

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Господарського суду Одеської області від 21.07.2015 року (суддя - Гут С.Ф.) позов задоволено частково. Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Чорноморенергоспецмонтаж" на користь Державного підприємства "Національна енергетична компанія "Укренерго" пеню у розмірі 91 834 грн. 43 коп., штраф у розмірі 53 237 грн. 35коп., витрати по сплаті судового збору на суму 2901 грн. 44 коп. В решті позову відмовлено.

Постановою Одеського апеляційного господарського суду від 03.09.2015 р. (судді - Петров М.С., Разюк Г.П., Колоколов С.І.) рішення Господарського суду Одеської області від 21.07.2015 року залишено без змін.

Не погоджуючиcь з рішенням місцевого господарського суду та постановою апеляційного господарського суду, Державне підприємство "Національна енергетична компанія "Укренерго" звернулось до Вищого господарського суду України з касаційною скаргою, в якій просить їх скасувати, мотивуючи скаргу доводами про порушення судами норм матеріального та процесуального права.

Розглянувши матеріали справи, оцінивши доводи касаційної скарги, перевіривши правильність застосування судом норм матеріального та процесуального права, колегія суддів Вищого господарського суду України прийшла до висновку, що касаційна скарга не підлягає задоволенню, виходячи із наступного.

Відповідно до п. 1 ст. 1119 ГПК України касаційна інстанція за результатами розгляду касаційної скарги має право залишити постанову апеляційного господарського суду без змін, а скаргу без задоволення.

Касаційна скарга залишається без задоволення, коли суд визнає, що постанова апеляційного господарського суду прийнята з дотриманням вимог матеріального та процесуального права.

Як вбачається з матеріалів справи, 22.08.2014 р. між Державним підприємством "Національна енергетична компанія "Укренерго" (Замовник) та Товариством з обмеженою відповідальністю "Чорноморенергоспецмонтаж" (Проектувальник) було укладено договір підряду на проектні роботи від № 01-4/2768-14, відповідно до умов якого Проектувальник зобов'язався за завданням Замовника та згідно з вимогами чинного законодавства України розробити та оформити проектно-кошторисну документацію на модернізацію РЗ, ПА, ВЧ каналів та АСЗІ на ПС 330 "Українка" по ПЛ 330 кВ ЮУАЕС, замовити проведення державною експертною організацією держекспертизи проектної документації з супроводом її проведення для отримання звіту (позитивного відгуку) державної експертної організації за результатами проведеної держекспертизи та передати у власність Замовнику розроблену проектну документацію разом з позитивним відгуком, а Замовник зобов'язався прийняти та оплатити такі проектні роботи на умовах договору.

Пунктом 2.2 Договору передбачено, що ціна Договору станом на дату укладення договору становить 380 266,80грн., в т.ч. ПДВ (20%) - 63 377,80 грн., відповідно до кошторисів на проектні роботи.

Згідно п. 2.5 Договору передбачено, що оплата за договором здійснюється: - з авансуванням у розмірі 30% від ціни договору, визначеної на дату укладення договору, та подальшою (остаточною) оплатою після прийняття Замовником виконаних проектних робіт (проектної документації) на підставі підписаного обома сторонами акту виконаних проектних робіт та акту приймання-передачі проектної документації, що передаватиметься Проектувальником.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст