Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Постанова ВГСУ від 06.12.2016 року у справі №903/526/16

Постанова ВГСУ від 06.12.2016 року у справі №903/526/16

03.02.2017
Автор:
Просмотров : 149

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 грудня 2016 року Справа № 903/526/16

Вищий господарський суд України у складі колегії суддів:

Куровського С.В. - головуючого (доповідача),

Катеринчук Л.Й.,

Ткаченко Н.Г.,

за участю представників:

ліквідатора ТОВ "Інвест+" - Самчука А.М. (дов. від 05.12.2016),

кредитора ОСОБА_5 - ОСОБА_6 (дов. від 15.11.2016),

розглянувши у відкритому судовому засіданні

касаційну скаргу ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвест+"

арбітражного керуючого Григор'єва В.В.

на постанову Рівненського апеляційного господарського суду від 24.10.2016

у справі №903/526/16 господарського суду Волинської області

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвест+"

про визнання банкрутом,

встановив:

Постановою господарського суду Волинської області №903/526/16 від 16.08.2016 (суддя Шум М.С.) визнано банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "Інвест+". Відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвест+" призначено Григорєва Валерія Васильовича.

Постановою Рівненського апеляційного господарського суду від 24.10.2016 (колегія суддів у складі: Демидюк О.О., Павлюк І. Ю., Савченко Г.І. ) постанову господарського суду Волинської області від 16.08.2016 скасовано. Припинено провадження у справі №903/526/16 про визнання банкрутом ТОВ "Інвест+".

В касаційній скарзі ліквідатор Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвест+" арбітражний керуючий Григор'єв В.В. просить скасувати постанову Рівненського апеляційного господарського суду від 24.10.2016 з підстав порушення норм матеріального та процесуального права, постанову господарського суду Волинської області від 16.08.2016 залишити без змін.

06.12.2016, до початку судового засідання, від представника ліквідатор ТОВ "Інвест+" надійшло клопотання про зупинення виконання судового рішення, а саме постанови Рівненського апеляційного господарського суду від 24.10.2016, яке колегією суддів залишається без задоволення відповідно до приписів ст. 121-1 ГПК України та з огляду на те, що воно було подано у день судового засідання.

Крім того, в судовому засідання представником ліквідатора ТОВ "Інвест+" було заявлено клопотання про відкладення розгляду справи для надання можливості ліквідатору Григорьєву В.В. безпосередньо взяти участь у судовому засідання. Дане клопотання колегією суддів відхиляються з огляду на те, що сторони належно повідомлені про час та місце засідання суду, а участь представників сторін при розгляді справи в суді касаційної інстанції не є обов'язковою. Крім того, безпідставне відкладення розгляду справи призведе до порушення строків розгляду справи.

Заслухавши суддю-доповідача, пояснення представників сторін, обговоривши доводи касаційної скарги, перевіривши правильність застосування норм матеріального та процесуального права, колегія суддів Вищого господарського суду України дійшла висновку, що касаційна скарга не підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Господарський суд першої інстанції, приймаючи постанову від 16.08.2016 про визнання боржника - ТОВ "Інвест+" банкрутом виходив з того, що заявником було дотримано під час досудової ліквідації приписів ст. 111 ЦК України, за даними проміжного ліквідаційного балансу станом на 11.07.2016 вбачається неможливість боржника за рахунок власних активів задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі. Також зазначеною постановою було призначено ліквідатором боржника голову ліквідаційної комісії Григор'єва В.В.

Згідно з ст. 43 ГПК України господарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом.

Відповідно до чинного законодавства рішення суду є законним тоді, коли суд, виконавши всі вимоги процесуального законодавства і всебічно перевіривши обставини, вирішив справу у відповідності з нормами матеріального права, що підлягають застосуванню до даних правовідносин, а за їх відсутності - на підставі закону, що регулює подібні відносини, або виходячи із загальних засад і змісту законодавства України.

Відповідно до вимог ст. 99 ГПК України в апеляційній інстанції справи переглядаються за правилами розгляду цих справ у першій інстанції з урахуванням особливостей, передбачених у цьому розділі.

Апеляційний господарський суд, переглядаючи рішення в апеляційному порядку, користується правами, наданими суду першої інстанції.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст