Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Постанова ВГСУ від 05.07.2016 року у справі №921/678/14-г/1

Постанова ВГСУ від 05.07.2016 року у справі №921/678/14-г/1

11.02.2017
Автор:
Просмотров : 127

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 липня 2016 року Справа № 921/678/14-г/1

Вищий господарський суд України у складі: суддя Селіваненко В.П. - головуючий (доповідач), судді Васищак І.М. і Прокопанич Г.К.

розглянув касаційну скаргу комунального підприємства теплових мереж "Тернопільміськтеплокомуненерго" Тернопільської міської ради, м. Тернопіль,

на постанову Львівського апеляційного господарського суду від 23.03.2016

зі справи № 921/678/14-г/1

за позовом прокурора міста Тернополя, м. Тернопіль, в інтересах комунального підприємства теплових мереж "Тернопільміськтеплокомуненерго" Тернопільської міської ради (далі - Позивач)

до комунального підприємства "Тернопільська міська шляхово-експлуатаційна дільниця", м. Тернопіль (далі - Відповідач),

про стягнення заборгованості,

за участю особи, що подала апеляційну скаргу, - публічного акціонерного товариства "Укрсоцбанк", м. Київ (далі - Банк).

Судове засідання проведено за участю:

прокурора - Клюге Л.М.,

Позивача - Решетухи А.В.,

Відповідача - не з'яв.,

Банку - Артеменка П.М.

За результатами розгляду касаційної скарги Вищий господарський суд України

ВСТАНОВИВ:

01.10.2015 Позивачем і Відповідачем подано до господарського суду Тернопільської області спільну заяву (б/н і дати) про затвердження мирової угоди в даній справі.

Прокуратурою Тернопільської області до названого суду подано заяву про те, що прокуратура не заперечує проти затвердження мирової угоди, укладеної між Позивачем і Відповідачем, на умовах, визначених у цій угоді, шляхом передачі майна загальною балансовою вартістю 1 215 113,27 грн. у рахунок погашення боргу в сумі 1 215 214,95 грн. та перерахування решти боргу в сумі 101,68 грн. на рахунок Позивача.

Ухвалою господарського суду Тернопільської області від 19.10.2015 (суддя Хома С.О.) затверджено мирову угоду з даної справи у редакції, наведеній в цій ухвалі.

Відповідну ухвалу було оскаржено Банком в апеляційному порядку.

Постановою Львівського апеляційного господарського суду від 23.03.2016 (колегія суддів у складі: Гриців В.М. - головуючий, Кордюк Г.Т., Матущак О.І.):

- задоволено апеляційну скаргу Банку;

- скасовано пункт перший ухвали господарського суду Тернопільської області від 19.10.2015 про затвердження мирової угоди, укладеної 29.09.2015 Позивачем з Відповідачем, - у частині передачі Позивачу прибиральної машини, реєстраційний номер 13530ВО, марки SCANDIA 2W, 2010 року випуску, заводський № SU9SC2PLSEADDІ404 (пункт 30 переліку техніки, визначеного пунктом другим мирової угоди);

- виключено пункт 30 із переліку техніки, визначеного пунктом другим мирової угоди, укладеної Позивачем з Відповідачем і затвердженої пунктом першим згаданої ухвали місцевого господарського суду;

- з Відповідача стягнуто на користь Банку 1 378 грн. судового збору за розгляд апеляційної скарги.

У касаційній скарзі до Вищого господарського суду України Позивач просить скасувати оскаржувану постанову апеляційної інстанції з даної справи та залишити в силі ухвалу місцевого господарського суду від 19.10.2015, судові витрати, пов'язані з розглядом касаційної скарги, покласти на Банк. Скаргу мотивовано порушенням та неправильним застосуванням апеляційним господарським судом норм матеріального і процесуального права, в тому числі Закону України "Про виконавче провадження" та Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України).

У відзиві на касаційну скаргу Банк заперечує проти доводів скаржника, зазначаючи про відсутність підстав для її задоволення, та просить в такому задоволенні відмовити.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст