Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Ухвала КЦС ВП від 19.11.2019 року у справі №757/4395/16-ц

Ухвала КЦС ВП від 19.11.2019 року у справі №757/4395/16-ц

30.10.2020
Автор:
Просмотров : 173

Постанова

Іменем України

29 липня 2020 року

м. Київ

справа № 757/4395/16-ц

провадження № 61-24257св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Висоцької В. С.,

суддів: Грушицького А. І., Литвиненко І. В. (суддя-доповідач), Фаловської І. М., Штелик С. П.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

відповідач - Генеральна прокуратура України,

треті особи: прокурор Генеральної прокуратури України ОСОБА_9, слідчий Генеральної прокуратури України ОСОБА_2,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу представника ОСОБА_1 - адвоката Ткаченка Костянтина Валерійовича на рішення Печерського районного суду міста Києва від 26 грудня 2016 року у складі судді Фаркош Ю. А. та ухвалу Апеляційного суду міста Києва від 16 березня 2017 року у складі колегії суддів: Семенюк Т. А., Прокопчук Н. О., Саліхова В. В.

у справі за позовом ОСОБА_1 до Генеральної прокуратури України, треті особи: прокурор Генеральної прокуратури України ОСОБА_9, слідчий Генеральної прокуратури України ОСОБА_2 , про захист честі, гідності, ділової репутації, спростування недостовірної інформації,

ВСТАНОВИВ:

Описова частина

Короткий зміст позовних вимог

У лютому 2016 року ОСОБА_1 звернувся до суду з вищевказаним позовом, посилаючись на те, що 22 січня Генеральною прокуратурою України проведено прес-конференцію (брифінг) за участю прокурора Генеральної прокуратури України ОСОБА_9. та слідчого Генеральної прокуратури України ОСОБА_2. стосовно розслідування кримінального провадження щодо нього.

Текст прес-конференції (брифінгу) розміщено ІНФОРМАЦІЯ_1 на офіційному сайті Генеральної прокуратури України в підрозділі «Новини» розділу «Новини та публікації» під назвою « ІНФОРМАЦІЯ_8 » з додаванням фото, аудіо та відеоматеріалів ( ІНФОРМАЦІЯ_9).

Відеозапис даної прес-конференції (брифінгу) також розміщено ІНФОРМАЦІЯ_1 в мережі інтернет на каналі Генеральної прокуратури України сервісу YoyTube за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Відповідачами була наведена недостовірна негативна інформація, що стосується нього, зміст якої зводиться до нібито керівництва ним злочинною організацією, що вчиняла злочини, вилучення в ході обшуків з офісів і домоволодінь письмових записів про незаконні виплати працівникам правоохоронних органів, здійснення рейдерських захоплень, спрямування незаконних коштів від рейдерських схем на фінансування політичних проектів, в тому числі партії «Укроп», а також недостовірна інформація про нібито законність вилучення таких оприлюднених документів.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст