Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Постанова КЦС ВП від 28.07.2022 року у справі №520/21162/18

Постанова КЦС ВП від 28.07.2022 року у справі №520/21162/18

28.07.2022
Автор:
Просмотров : 109


Постанова


Іменем України



28 липня 2022 року


м. Київ



справа № 520/21162/18


провадження № 61-1027св22



Верховний Суд у складі колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду:


Литвиненко І. В. (суддя-доповідач), Грушицького А. І., Петрова Є. В.,



учасники справи:


позивач - ОСОБА_1 ,


відповідач - Одеська міська рада,


третя особа - приватний нотаріус Одеського міського нотаріального округу Лічман Інна Миколаївна,


розглянув у попередньому судовому засіданні в порядку письмового провадження касаційну скаргу представника ОСОБА_1 - адвоката Губського Анатолія Валерійовича на постанову Одеського апеляційного суду від 01 грудня 2021 року у складі колегії суддів: Драгомерецького М. М., Дришлюка І. А., Громіка Р. Д.



у справі за позовом ОСОБА_1 до Одеської міської ради, третя особа - приватний нотаріус Одеського міського нотаріального округу Лічман Інна Миколаївна, про встановлення факту проживання однією сім`єю та визнання права власності в порядку спадкування за законом,



ВСТАНОВИВ:



ОПИСОВА ЧАСТИНА


Короткий зміст позовних вимог


ОСОБА_1 у грудні 2018 року звернулася до суду з вищевказаним позовом, в якому просила:


- встановити факт постійного проживання її однією сім`єю з ОСОБА_2 за адресою: АДРЕСА_1 у період з 2010 року до ІНФОРМАЦІЯ_1;


- визнати за нею право власності на 1/2 частини житлового будинку з господарськими будівлями та спорудами за вищевказаною адресою в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .


Зазначений позов ОСОБА_1 обґрунтувала тим, що з 2010 року вона проживала разом з ОСОБА_3 та її сином ОСОБА_2 у будинку, розташованому за адресою: АДРЕСА_1 без реєстрації, разом вели домашнє господарство, у них був спільний бюджет, взаємні права та обов`язки. Вона готувала їм їжу, прибирала в будинку, несла витрати по придбанню ліків, продуктів харчування та предметів побуту, тобто всі витрати по їх утриманню взяла на себе.


Після смерті ОСОБА_3 вона успадкувала за заповітом 1/2 частки зазначеного житлового будинку.


У подальшому вона та ОСОБА_2 продовжували проживати однією сім`єю, вона піклувалася та доглядала за ним, купувала ліки, оскільки після смерті матері у нього погіршилося здоров`я.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст