Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Постанова КЦС ВП від 19.08.2019 року у справі №761/15162/13-ц

Постанова КЦС ВП від 19.08.2019 року у справі №761/15162/13-ц

05.06.2020
Автор:
Просмотров : 143

Постанова

Іменем України

15 серпня 2019 року

м. Київ

справа № 761/15162/13-ц

провадження № 61-31584св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду: Жданової В. С. (суддя-доповідач), Ігнатенка В. М., Стрільчука В. А.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

відповідач - товариство з обмеженою відповідальністю «Фірма «Консоль ЛТД»,

розглянув у попередньому судовому засіданні у порядку письмового провадження касаційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю «Фірма «Консоль ЛТД» на ухвалу Шевченківського районного суду м. Києва у складі судді Піхур О. В. від 10 квітня 2017 року та ухвалу Апеляційного суду м. Києва у складі колегії суддів: Невідомої Т. О., Гаращенка Д. Р., Пікуль А. А. від 14 червня 2017 року,

ВСТАНОВИВ:

Описова частина

Підпунктом 4 пункту 1 розділу XIII «Перехідні положення» ЦПК України у редакції Закону України № 2147-VIII від 03 жовтня 2017 року «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» передбачено, що касаційні скарги (подання) на судові рішення у цивільних справах, які подані і розгляд яких не закінчено до набрання чинності цією редакцією Кодексу, передаються до Касаційного цивільного суду та розглядаються спочатку за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Короткий зміст заяви

У жовтні 2016 року товариство з обмеженою відповідальністю «Фірма «Консоль ЛТД» (далі - ТОВ «Фірма «Консоль ЛТД») звернулось до суду із заявою про перегляд заочного рішення Шевченківського районного суду м. Києва від 02 жовтня 2013 року, одночасно подавши клопотання про поновлення строку для подання такої заяви.

Заява мотивована тим, що про існування оскаржуваного судового рішення заявнику стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, після чого ліквідатор ТОВ «Фірма «Консоль ЛТД» 08 вересня 2016 року ознайомився з матеріалами справи.

ТОВ «Фірма «Консоль ЛТД» вказувало, що у судових засіданнях відповідач участі не брав, оскільки про місце та час їх проведення у передбачений законодавством спосіб повідомлений не був.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст