Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Ухвала КЦС ВП від 07.05.2018 року у справі №725/4590/17

Ухвала КЦС ВП від 07.05.2018 року у справі №725/4590/17

05.06.2020
Автор:
Просмотров : 146

Постанова

Іменем України

15 серпня 2019 року

м. Київ

справа № 725/4590/17

провадження № 61-21584св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду: Крата В. І. (суддя-доповідач), Дундар І. О., Краснощокова Є. В.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

відповідач - комунальне підприємство «Чернівціводоканал», ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

розглянув у попередньому судовому засіданні у порядку письмового провадження без повідомлення учасників справи касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Першотравневого районного суду м. Чернівців від 14 грудня 2017 року у складі судді: Стоцької Л. А., та постанову апеляційного суду Чернівецької області від 12 лютого 2018 року у складі колегії суддів: Одинака О. О., Владичана А. І., Половінкіної Н. Ю.,

ІСТОРІЯ СПРАВИ

Короткий зміст позовних вимог

В жовтні 2017 року ОСОБА_1 звернувся з позовом до комунального підприємства «Чернівціводоканал» (далі - КП «Чернівціводоканал»), ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання неправомірним нарахування боргу та стягнення компенсації моральної шкоди.

Позовна заява мотивована тим, що у квітні 2012 року контролером КП «Чернівціводоканал» було знято пломбу з належного йому лічильника з метою спонукання його до здійснення повірки лічильника. Такі дії представника відповідача позивач вважав неправомірними, у зв`язку з чим звернувся до суду за захистом своїх прав.

ОСОБА_1 вказував, що рішенням Першотравневого районного суду м.Чернівці від 04 квітня 2013 року у справі №725/534/13-ц було задоволено його позов та визнано неправомірними дії КП «Чернівціводоканал» щодо покладення обов`язку повірки лічильника води на позивача. Зобов`язано КП «Чернівціводоканал» здійснити демонтаж, транспортування, перевірку та монтаж лічильника води, що перебуває у власності позивача та який використовується ним для здійснення розрахунків за спожиту для побутових потреб воду. А тому КП «Чернівціводоканал» протиправно обчислює обсяги та вартість спожитої води не за показниками лічильника, а по загальним нормам споживання. Внаслідок протиправних дій відповідачів йому було завдано моральної шкоди, оскільки системні порушення законодавства ними призвели до погіршення стану його здоров`я.

ОСОБА_1 просив:

визнати неправомірним нарахування відповідачем позивачу станом на 01 серпня 2017 року боргу з оплати послуг з водопостачання та водовідведення у розмірі 10 147,59 грн та таким, що суперечить рішенню Першотравневого районного суду м. Чернівці від 04 квітня 2013 року та положенням ЦК України;

стягнути з КП «Чернівціводоканал» завдану йому моральну шкоду у розмірі 70 000 грн з погашенням підприємству таких збитків шляхом стягнення вказаної суми з безпосередніх винних осіб: головного бухгалтера ОСОБА_2 та начальника абонентного відділу ОСОБА_3 .

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст