Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Ухвала КЦС ВП від 08.02.2018 року у справі №760/17864/16-ц

Ухвала КЦС ВП від 08.02.2018 року у справі №760/17864/16-ц

10.08.2020
Автор:
Просмотров : 149



Постанова

Іменем України

13 травня 2019 року

м. Київ

справа № 760/17864/16-ц

провадження № 61-699св17

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду: Ступак О. В. (суддя-доповідач), Погрібного С. О., Усика Г. І.,

учасники справи:

позивач – ОСОБА_2 ,

відповідачі: Публічне акціонерне товариство «Західінкомбанк», Відкрите акціонерне товариство «Акціонерна компанія «Київреконструкція», Обслуговуючий кооператив «Житлово-будівельний кооператив «Наш Дом»,

розглянув у попередньому судовому засіданні у порядку письмового провадженнякасаційну скаргу представника Обслуговуючого кооперативу «Житлово-Будівельний кооператив «Наш Дом» - Панченко Наталії Олександрівни на рішення Солом'янського районного суду м. Києва від 11 травня 2017 року у складі судді Оксюти Т. Г. та ухвалу Апеляційного суду міста Києва від 22 листопада 2017року у складі колегії суддів: Вербової І. М., Поливач Л. Д., Поліщук Н. В.,

ВСТАНОВИВ:

Короткий зміст позовних вимог і рішень судів

У жовтні 2016 року ОСОБА_2 звернулася до суду із позовом до Публічного акціонерного товариства «Західінкомбанк» (далі - ПАТ «Західінкомбанк»), Відкритого акціонерного товариства «Акціонерна компанія «Київреконструкція» (далі - ВАТ «АК «Київреконструкція»), Обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «Наш Дом» (далі - ОК «ЖБК «Наш Дом») про визнання власником майнових прав на об'єкт інвестування.

Свої вимоги обґрунтовувала тим, що між нею та ТОВ «Західінкомбанк», правонаступником якого є ПАТ «Західінкомбанк», від імені якого діяло ВАТ «АК «Київреконструкція», укладений договір НОМЕР_1 про участь у Фонді фінансування будівництва у житловому комплексі по АДРЕСА_1 . На виконання умов договору нею сплачено повну вартість квартири в розмірі 400 756,50 грн, після чого укладений з Управителем ФФБ договір НОМЕР_1 про уступку майнових прав від 28 листопада 2008 року, відповідно до якого позивач набула майнові права на об'єкт інвестування - двокімнатну квартиру НОМЕР_1, загальною площею 84,20 кв. м , на п'ятому поверсі, що знаходиться у житловому комплексі по АДРЕСА_1 , які Управитель ФФБ набув до умов договору від 24 червня 2005 року № 24/06-05-УМП, укладеного між ТОВ КБ «Західінкомбанк» і ВАТ «АК «Київреконструкція». Відповідно до умов вказаного договору, ВАТ «АК «Київреконструкція» згідно з угодою від 30 травня 2005 року № 30/05 про організацію спорудження об'єкта будівництва за рахунок коштів ФФБ зобов'язане передати позивачу у власність закріплений за нею об'єкт інвестування. Проте об'єкт будівництва ще не готовий до введення в експлуатацію, збудовано «коробку», накрито дахом, встановлені вікна. Під час проведення переговорів з Управителем ФФБ про прострочення терміну введення в експлуатацію об'єкта будівництва стало відомо, що Управитель не тільки не виконав свій обов'язок контролю за будівництвом, а взагалі передав майнові права на об'єкт будівництва іншій організації ОК «ЖБК «Наш Дом».

З урахуванням викладеного, позивач просила визнати її власником майнових прав на об'єкт інвестування в об'єкті будівництва, у вигляді незавершеної будівництвом двокімнатної квартири НОМЕР_1 за адресою: АДРЕСА_1 загальною площею 84,20 кв. м, розташовану на п'ятому поверсі.

Рішенням Солом'янського районного суду м. Києва від 11 травня 2017року позов ОСОБА_2 задоволено.

Визнано ОСОБА_2 власником майнових прав на об'єкт інвестування в об'єкті будівництва, у вигляді незавершеної будівництвом двокімнатної квартири НОМЕР_1 за адресою: АДРЕСА_1 загальною площею 84,20 кв. м, розташовану на п'ятому поверсі. Вирішено питання про розподіл судових витрат.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст