Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Ухвала КЦС ВП від 24.05.2018 року у справі №564/1328/17

Ухвала КЦС ВП від 24.05.2018 року у справі №564/1328/17

10.08.2020
Автор:
Просмотров : 144



Постанова

Іменем України

13 травня 2019 року

м. Київ

справа № 564/1328/17-ц

провадження № 61-22573св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду: Ступак О. В. (суддя-доповідач), Погрібного С. О., Усика Г. І.,

учасники справи:

позивач – ОСОБА_4 ,

відповідачі: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

розглянув у попередньому судовому засіданні у порядку письмового провадженнякасаційну скаргу ОСОБА_2 на рішення Костопільського районного суду Рівненської області від 23 листопада 2017 року у складі судді Левчук В. В. та постанову Апеляційного суду Рівненської області від 20 лютого 2018 року у складі колегії суддів: Хилевича С. В., Ковальчук Н. М., Шеремет А. М.,

ВСТАНОВИВ:

Короткий зміст позовних вимог і рішень судів

У червні 2017 року ОСОБА_4 звернувся до суду із позовом до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання права власності на спадкове майно за законом.

Свої вимоги обґрунтовував тим, що він не може зареєструвати право власності на спадкове майно у зв'язку з відсутністю правовстановлюючих документів, оскільки інший співвласник будинку відмовляється надавати будь-які документи на будинок. Зазначає, що будинок по АДРЕСА_1 належав ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , спадкоємцем якої був його батько ОСОБА_6 , який спадщину прийняв, але не оформив своїх спадкових прав та помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

З урахуванням викладеного, ОСОБА_4 просив визнати за ним право власності на Ѕ частини житлового будинку з надвірними спорудами, що знаходяться по АДРЕСА_1 .

Рішенням Костопільського районного суду Рівненської області від 23 листопада 2017року позов ОСОБА_4 задоволено. Визнано за ОСОБА_4 право власності на Ѕ частини житлового будинку з надвірними спорудами, що знаходяться по АДРЕСА_1 .

Задовольняючи позов, суд першої інстанції виходив із наявності достатніх правових підстав для визнання за позивачем права власності на Ѕ частини вказаного будинку, оскільки він є спадкоємцем першої черги після смерті свого батька.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст