Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Ухвала КЦС ВП від 15.01.2019 року у справі №360/723/16-ц

Ухвала КЦС ВП від 15.01.2019 року у справі №360/723/16-ц

09.08.2020
Автор:
Просмотров : 168

Постанова

Іменем України

10 квітня 2019 року

м. Київ

справа № 360/723/16-ц

провадження № 61-22702сво18

Верховний Суд у складі Об'єднаної палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Стрільчука В. А. (суддя-доповідач),

суддів: Гулька Б. І., Крата В. І., Луспеника Д. Д., Червинської М. Є.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1,

відповідач - Приватне акціонерне товариство «Київобленерго»,

третя особа - Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної та теплової енергії у Київській області Державного підприємства Національна енергетична компанія Міністерства енергетики та вугільної промисловості України,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу Приватного акціонерного товариства «Київобленерго» на рішення Бородянського районного суду Київської області від 19 січня 2017 року у складі судді Унятицького Д. Є. та ухвалу Апеляційного суду Київської області від 21 березня 2017 року у складі колегії суддів: Кашперської Т. Ц., Фінагєєва В. О., Яворського М. А.,

ВСТАНОВИВ:

Короткий зміст позовних вимог і судових рішень судів першої та апеляційної інстанцій.

У квітні 2016 року ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом, який змінила у процесі розгляду справи, до Публічного акціонерного товариства «Київобленерго» (далі - ПАТ «Київобленерго»), правонаступником якого є Приватне акціонерне товариство «Київобленерго» (далі - ПрАТ «Київобленерго») про стягнення неотриманого прибутку.

Обґрунтовуючи позовні вимоги, ОСОБА_1 посилалася на те, що на підставі договору про користування електричною енергією від 18 травня 2011 року № НОМЕР_3 вона є споживачем послуг з електропостачання за адресою: АДРЕСА_1. 18 квітня 2016 року вона виявила в поштовій скрині відривний корінець наряду на підключення/відключення від 18 квітня 2016 року із зазначенням боргу за спожиту електричну енергію в розмірі 7 349 грн 88 коп. з датою виникнення боргу - 14 лютого 2016 року. ПАТ «Київобленерго» протягом тривалого часу надавало неякісні послуги з електропостачання, у зв'язку з чим вона неодноразово направляла заявки щодо фіксації перепадів напруги, які не були виконані, заходи щодо стабілізації напруги в мережі не вжиті. Враховуючи викладене, ОСОБА_1 просила: зобов'язати відповідача усунути недоліки в електропостачанні щодо стабілізації напруги в електромережі у вищевказаному будинку; зобов'язати ПАТ «Київобленерго» провести перерахунок її боргу з урахуванням тривалості терміну надання неякісних послуг за період з 13 березня 2016 року по день звернення до суду; стягнути з ПАТ «Київобленерго» на її користь 45 000 грн неотриманого прибутку та понесенні судові витрати за складання протоколу за результатами вимірювань показників якості та параметрів електричної енергії від 12 жовтня 2016 року в сумі 4 201 грн 97 коп.

Ухвалою Бородянського районного суду Київської області від 27 травня 2016 року залучено Державну інспекцію з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної та теплової енергії у Київській області Державного підприємства Національна енергетична компанія Міністерства енергетики та вугільної промисловості України (далі - Держенергонагляд у Київській області) як третю особу до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до ПАТ «Київобленерго» про захист прав споживача.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст