Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Ухвала КЦС ВП від 19.04.2018 року у справі №646/1750/17

Ухвала КЦС ВП від 19.04.2018 року у справі №646/1750/17

10.08.2020
Автор:
Просмотров : 176

Постанова

Іменем України

08 травня 2019 року

м. Київ

справа № 646/1750/17

провадження № 61-17405св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Червинської М. Є.,

суддів: Антоненко Н. О., Коротуна В. М., Крата В. І., Курило В. П. (суддя-доповідач),

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

відповідачі: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ,

третя особа - приватний нотаріус Харківського міського округу Харківської області Тимченко Тетяна Володимирівна,

розглянув у порядку письмового провадження без повідомлення учасників справи касаційну скаргу ОСОБА_2 на рішення Червонозаводського районного суду міста Харкова від 31 серпня 2017 року у складі судді Сороки О. П. та постанову апеляційного суду Харківської області від 22 лютого 2018 року у складі колегії суддів: Кружиліної О. А., Кіся П. В., Хорошевського О. М.,

ВСТАНОВИВ:

Підпунктом 4 пункту 1 розділу XIII «Перехідні положення» ЦПК України у редакції Закону України від 03 жовтня 2017 року № 2147-VIII «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» передбачено, що касаційні скарги (подання) на судові рішення у цивільних справах, які подані і розгляд яких не закінчено до набрання чинності цією редакцією Кодексу, передаються до Касаційного цивільного суду та розглядаються спочатку за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Описова частина

Короткий зміст позовних вимог

У березні 2017 року ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , третя особа - приватний нотаріус Харківського міського округу Харківської області Тимченко Т. В., про визначення частки у спільній сумісній інтелектуальній власності.

Позов мотивовано тим, що його батько ОСОБА_6 був одним із власників/винахідників на винаходи за патентами №№ НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_5, НОМЕР_6. ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_6 помер. Він звернувся до нотаріальної контори для оформлення права на спадщину, але йому було відмовлено у вчиненні нотаріальної дії, оскільки не визначено частку спадкодавця у зазначених винаходах.

Посилаючись на вищевикладене, просив суд встановити розмір частки ОСОБА_6 у праві спільної сумісної власності на винаходи за патентами №№ НОМЕР_1, НОМЕР_2, НОМЕР_3, НОМЕР_5, НОМЕР_6.

Короткий зміст рішення суду першої інстанції

Рішенням Червонозаводського районного суду міста Харкова від 31 серпня 2017 року позов ОСОБА_1 задоволений.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст