Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Ухвала КЦС ВП від 05.12.2018 року у справі №335/1896/15-ц

Ухвала КЦС ВП від 05.12.2018 року у справі №335/1896/15-ц

10.08.2020
Автор:
Просмотров : 125

Постанова

Іменем України

08 травня 2019 року

м. Київ

справа № 335/1896/15-ц

провадження № 61-20321св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Луспеника Д. Д.,

суддів: Білоконь О. В. (суддя-доповідач), Гулька Б. І., Синельникова Є. В., Хопти С. Ф.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

відповідач - публічне акціонерне товариство «Банк Форум» в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію публічного акціонерного товариства «Банк Форум»,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу публічного акціонерного товариства «Банк Форум» в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію публічного акціонерного товариства «Банк Форум» на рішення Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя у складі судді Гашук К. В. від 05 серпня 2016 року та рішення Апеляційного суду Запорізької області у складі колегії суддів: Кухаря С. В., Дзярука М. П., Трофимової Д. А., від 22 травня 2017 року,

ВСТАНОВИВ:

Описова частина

Короткий зміст позовних вимог

У березні 2015 року ОСОБА_1 звернулася до суду із позовом до публічного акціонерного товариства «Банк Форум» (далі - ПАТ «Банк Форум») про встановлення факту порушення права на укладення трудового договору у разі поворотного прийняття на роботу, зобов`язання укласти трудовий договір, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди.

Позовна заява мотивована тим, що з 2002 року вона працювала у відповідача на різних посадах, з 16 грудня 2010 року - на посаді директора Запорізької дирекції Південно-Східного регіонального центру з роздрібного бізнесу.

27 червня 2012 року її звільнено з роботи у зв`язку із скороченням чисельності та штату працівників на підставі пункту 1 статті 40 КЗпП України. Після звільнення вона неодноразово вела перемовини з керівництвом банку щодо поворотного прийняття її на роботу, однак жодної посади їй так і не було запропоновано, хоча у цей же період відповідач приймав на роботу працівників, чим порушив її права, передбачені статтями 42, 42-1 КЗпП України.

Посилаючись на вищевикладене, позивач просила встановити факт порушення права на працю у зв`язку з порушенням відповідачем її права на укладення трудового договору при поворотному прийомі на роботу, передбаченого статями 42, 42-1 КЗпП України, та зобов`язати ПАТ «Банк Форум» укласти з нею трудовий договір у зв`язку з поворотним прийняттям на роботу, а також стягнути з відповідача на її користь середній заробіток за час вимушеного прогулу з дати порушення її права у розмірі 1 144 998,56 грн та моральну шкоду в сумі 25 000 грн.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст