Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Ухвала КЦС ВП від 25.10.2018 року у справі №607/1406/18

Ухвала КЦС ВП від 25.10.2018 року у справі №607/1406/18

29.10.2020
Автор:
Просмотров : 173

Постанова

Іменем України

04 червня 2020 року

м. Київ

справа № 607/1406/18

провадження № 61-45040св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду: Коротуна В. М. (суддя-доповідач), Бурлакова С. Ю.,

Червинської М. Є.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

відповідач - публічне акціонерне товариство «Укрнафта»,

розглянув у попередньому судовому засіданні у порядку письмового провадження касаційну скаргу публічного акціонерного товариства «Укрнафта» на рішення Тернопільського міськрайонного суду Ткрнопільської області від 13 червня 2018 року в складі судді Позняка В. М.та постанову Апеляційного суду Тернопільської області від 13 вересня 2018 року в складі колегії суддів: Сташківа Б. І., Костіва О. З., Щавурської Н. Б.,

В С Т А Н О В И В:

Описова частина

Короткий зміст позовних вимог

У січні 2018 року ОСОБА_1 звернувся в суд із позовом до публічного акціонерного товариства «Укрнафта» (далі - ПАТ «Укрнафта») про скасування наказу про оголошення догани та стягнення моральної шкоди.

На обґрунтування позовних вимог зазначав, що до дисциплінарної відповідальності його притягнуто безпідставно, так як трудової дисципліни він не порушував. Щодо застосування дисциплінарного стягнення за невиконання розпорядження від 09 листопада 2017 року № 106-р «Про режим обмеженого доступу та заборони поширення інформації», то такий наказ є незаконним та суперечить законодавству, яке регулює інформаційну діяльність, порушує його права журналіста та профспілкового діяча, оскільки прийнятий з метою запобігання ним фіксації порушення трудового законодавства, а також неправомірних дій щодо нього, зокрема нанесення тілесних ушкоджень та пограбування.

Також, ставлення йому в вину виклик поліції на робоче місце вважав безпідставним, оскільки це є його право, для припинення вчинення відносно нього правопорушення, у тому числі із застосуванням сили, пограбування. Зазначав, що наказ про оголошення догани винесено із порушенням вимог статей 147-149 КЗпП України. У зв`язку із незаконним притягнення до дисциплінарної відповідальності йому заподіяно моральну шкоду.

Позивач просив суд скасувати наказ заступника правління, виконавчого віце-президента по роботі з персоналом від 28 грудня 2017 року № 1322-к-р «Про застосування до ОСОБА_2 стягнення за порушення трудової дисципліни», яким позивачу оголошено догану та просив стягнути із відповідача 2500 грн моральної шкоди.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст