Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Ухвала КЦС ВП від 14.05.2019 року у справі №522/16960/17

Ухвала КЦС ВП від 14.05.2019 року у справі №522/16960/17

22.10.2020
Автор:
Просмотров : 139

Постанова

Іменем України

01 липня 2020 року

м. Київ

справа № 522/16960/17

провадження № 61-9113св19

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Крата В. І.,

суддів: Антоненко Н. О., Журавель В. І. (суддя-доповідач), Краснощокова Є. В., Русинчука М. М.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

відповідач - Громадська організація «Водно-моторне спортивно-оздоровче товариство рибалок-любителів»,

розглянув у порядку письмового провадження без повідомлення учасників справи касаційні скарги ОСОБА_1 , Громадської організації «Водно-моторне спортивно-оздоровче товариство рибалок-любителів» на постанову Одеського апеляційного суду від 18 квітня 2019 року у складі колегії суддів: Цюри Т. В., Гірняк Л. А., Сегеди С. М.,

ВСТАНОВИВ:

Описова частина

Короткий зміст позовних вимог

У вересні 2017 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Громадської організації «Водно-моторне спортивно-оздоровче товариство рибалок-любителів» (далі - ГО «ВМСОТРЛ»), у якому просив визнати недійсним рішення позачергової Конференції ГО «ВМСОТРЛ», яка відбулась 20 грудня 2014 року про звільнення з посади директора ГО «ВМСОТРЛ» ОСОБА_2 та про обрання директором ГО «ВМСОТРЛ» ОСОБА_3 .

На обґрунтування своїх вимог вказував, що позачергова Конференція не була правомочна приймати рішення через відсутність кворуму.

Короткий зміст рішення суду першої інстанції

Заочним рішенням Приморського районного суду м. Одеси від 18 жовтня 2017 року позов ОСОБА_1 задоволено у повному обсязі.

Визнано недійсним рішення позачергової Конференції Громадської організації «Водно-моторне спортивно-оздоровче товариство рибалок-любителів» від 20 грудня 2014 року про звільнення з посади Громадської організації «Водно-моторне спортивно-оздоровче товариство рибалок-любителів» ОСОБА_2 та рішення позачергової Конференції Громадської організації «Водно-моторне спортивно-оздоровче товариство рибалок-любителів» від 20 грудня 2014 року про обрання директором Громадської організації «Водно-моторне спортивно-оздоровче товариство рибалок-любителів» ОСОБА_3 .

Суд першої інстанції виходив із того, що у роботі позачергової Конференції ГО «ВМСОТРЛ», яка відбулась 20 грудня 2014 року, прийняли участь 22 уповноважених делегати, що свідчить про відсутність кворуму та неправомочність Конференції.

Короткий зміст постанови суду апеляційної інстанції

Постановою Одеського апеляційного суду від 18 квітня 2019 року скасовано рішення суду першої інстанції та прийнято нову постанову, якою у задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 відмовлено.

Постанова апеляційного суду мотивована тим, що на Конференції розглядались ще і інші питання, окрім звільнення з посади ОСОБА_2 та обрання директором ОСОБА_3 , а саме: обрання членів Ради Організації, Ревізійної комісії, про розпорядження коштами, затвердження кошторису витрат та ін. Проте, суд першої інстанції, визнав повністю рішення позачергової Конференції ГО «ВМСОТРЛ» недійсним, вийшовши за межі позовних вимог.

Короткий зміст вимог касаційних скарг

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст