Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Постанова КЦС ВП від 06.02.2018 року у справі №661/1171/16-ц

Постанова КЦС ВП від 06.02.2018 року у справі №661/1171/16-ц

27.05.2020
Автор:
Просмотров : 165

Постанова

Іменем України

01 лютого 2018 року

м. Київ

справа № 661/1171/16-ц

провадження № 61-1200св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду у складі :

головуючого - Луспеника Д. Д.,

суддів: Білоконь О. В., Синельникова Є. В. (суддя - доповідач), Хопти С. Ф., Черняк Ю. В.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_3,

відповідач - приватне акціонерне товариство «Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту»,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу приватного акціонерного товариства «Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту» на рішення Новокаховського міського суду Херсонської області, у складі головуючого судді Матвєєвої Н. В., від 11 липня 2016 року та ухвалу апеляційного суду Херсонської області, у складі колегії суддів: Склярської І. В., Вейтас І. В., Цуканової І. В., від 03 жовтня 2016 року

В С Т А Н О В И В :

У квітні 2016 року ОСОБА_3 подав позовну заяву до приватного акціонерного товариства «Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту» (далі ПрАТ «Київ -Дніпровське МППЗТ») про поновлення на роботі та виплату заробітної плати за час вимушеного прогулу.

Позовна заява мотивована тим, що з червня 2015 року позивач працював на посаді в. о. директора Новокаховської філії ПрАТ «Київ -Дніпровське МППЗТ». На підставі наказу в. о. голови правління ПрАТ «Київ - Дніпровське МППЗТ» від 06 квітня 2016 року № 61/ос «Про притягнення до дисциплінарної відповідальності» за порушення законодавства про працю та Правил внутрішнього трудового розпорядку, яке мало місце 10 березня 2016 року, позивача звільнено з роботи з 06 квітня 2016 року, згідно пункту 1 частини першої статті 41 КЗпП України, за одноразове грубе порушення трудових обов'язків. Вважаючи своє звільнення таким, що відбулося з порушенням вимог чинного трудового законодавства позивач, просив: визнати незаконним та скасувати наказ в. о. голови правління ПрАТ «Київ -Дніпровське МППЗТ» від 06 квітня 2016 року про його звільнення, поновити його на роботі у ПрАТ «Київ -Дніпровське МППЗТ» на посаді в. о. директора Новокаховської філії ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» та стягнути з ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» на його користь середній заробіток за час вимушеного прогулу.

11 липня 2016 року рішенням Новокаховського районного суду Херсонської області задоволено позовні вимоги ОСОБА_3 Визнано незаконним та скасовано наказ в. о. голови правління ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» від 06 квітня 2016 року № 61/ос про звільнення ОСОБА_3 з роботи з 06 квітня 2016 року згідно пункту 1 частини першої статті 41 КЗпП України за одноразове грубе порушення трудових обов'язків. Поновлено ОСОБА_3 на роботі у ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» на посаді в. о. директора Новокаховської філії ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ». Стягнуто з ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» на користь ОСОБА_3 середній заробіток за час вимушеного прогулу в сумі 20 820 грн 87 коп. (з яких не утримані податки та інші обов'язкові платежі). Вирішено питання про судові витрати.

Рішення суду першої інстанції мотивоване тим, що відповідачем не доведено факту одноразового грубого порушення позивачем трудових обов'язків, а факти про допущення позивачем порушення трудових обов'язків, викладені у доповідній записці не знайшли підтвердження.

03 жовтня 2016 року ухвалою колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ апеляційного суду Херсонської області рішення суду першої інстанції залишено без змін.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст