Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Постанова ККС ВП від 31.07.2018 року у справі №381/4238/15-к

Постанова ККС ВП від 31.07.2018 року у справі №381/4238/15-к

05.06.2020
Автор:
Просмотров : 152

Постанова

Іменем України

31 липня 2018 року

м. Київ

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного кримінального суду:

головуюча Стефанів Н.С.,

судді: Маринич В.К.,

Стороженко С.О.,

секретар судового засідання Безкровний С.О.,

учасники судового провадження:

прокурор Гошовська Ю.М.,

розглянув у судовому засіданні касаційні скарги прокурора, який брав участь у розгляді кримінального провадження в суді апеляційної інстанції, та прокурора Фастівської місцевої прокуратури, який брав участь у розгляді кримінального провадження в суді першої інстанції, на вирок Фастівського міськрайонного суду Київської області від 20 жовтня 2016 року та ухвалу Апеляційного суду Київської області від 26 грудня 2016 року у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12015110310001254,

відносно ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця м. Фастова Київської області, виправданого у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 126 Кримінального кодексу України (далі - КК України).

1. Вимоги касаційних скарг і узагальнені доводи осіб, які її подали

Прокурори у скаргах виклали вимогу до суду про скасування судових рішень відносно виправданого ОСОБА_2 із призначенням нового розгляду в суді першої інстанції.

Вимоги вмотивовано неправильною і неповною оцінкою обставин вчиненого злочину, оскільки під час судового розгляду жоден доказ не був визнаний недопустимим, безпідставно відкинуто та не надано оцінки показанням свідків ОСОБА_3 та ОСОБА_4, показання свідків ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9 судом апеляційної інстанції безпосередньо не досліджувалися, а тому суд безпідставно на них послався. Також зазначають про недотримання апеляційним судом вимог ст. 419 Кримінального процесуального кодексу України (далі - КПК України), оскільки не наведено підстави, з яких доводи апеляційної скарги визнані необґрунтованими. Крім того, вказують, що клопотання прокурора про повторний допит свідків та потерпілого судом апеляційної інстанції залишено без вирішення.

2. Зміст судових рішень і встановлені судами першої та апеляційної інстанцій обставини

2.1 Суд першої інстанції

Вироком Фастівського міськрайонного суду Київської області від 20 жовтня 2016 року ОСОБА_2 визнано невинуватим у пред'явленому обвинуваченні у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 126 КК України, та виправдано його за відсутності в діянні складу кримінального правопорушення.

2.2 Суд апеляційної інстанції

Ухвалою Апеляційного суду Київської області від 26 грудня 2016 року апеляційну скаргу прокурора залишено без задоволення, а вирок Фастівського міськрайонного суду Київської області від 20 жовтня 2016 року відносно виправданого ОСОБА_2 - без зміни.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст