Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Постанова ККС ВП від 31.01.2019 року у справі №286/450/17

Постанова ККС ВП від 31.01.2019 року у справі №286/450/17

12.06.2020
Автор:
Просмотров : 177

Постанова

Іменем України

31 січня 2019 року

м. Київ

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного кримінального суду:

головуюча Стефанів Н.С.,

судді: Григор'єва І.В.,

Стороженко С.О.,

секретар судового засідання Безкровний С.О.,

учасники судового провадження:

прокурор Міщенко Т.М.,

захисник Негода В.В.,

розглянув у судовому засіданні касаційну скаргу захисника НегодиВ.В. на вирок Овруцького районного суду Житомирської області від 26 грудня 2017 року та ухвалу Апеляційного суду Житомирської області від 07 червня 2018 року у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016060250000511,

відносно ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, засудженого за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (далі - КК України).

1. Вимоги касаційної скарги і узагальнені доводи особи, яка її подала

Захисник виклав вимогу про скасування судових рішень відносно засудженого ОСОБА_3 та призначення нового розгляду в суді першої інстанції, мотивуючи неправильним застосуванням закону України про кримінальну відповідальність, а саме неправильною кваліфікацією дій засудженого за ознакою «вчинення злочину у стані алкогольного сп'яніння», яку вважає недоведеною. Наведене неправильне застосування закону призвело до порушення прав засудженої особи, що позбавлена права на застосування до неї положень акта амністії. Зазначив про недотримання апеляційним судом повною мірою положень ст. 419 КПК України.

2. Зміст оскаржуваних судових рішень і встановлені судами першої та апеляційної інстанцій обставини

2.1 Суд першої інстанції

За вироком Овруцького районного суду Житомирської області від 26 грудня 2017 року ОСОБА_3 засуджено за ч. 2 ст. 286 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк три роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк три роки.

Також вирішено питання щодо процесуальних витрат і долю речових доказів.

2.2 Суд апеляційної інстанції, рішення якого оскаржується

Апеляційний суд Житомирської області ухвалою від 07 червня 2018 року залишив апеляційну скаргу прокурора без задоволення, а апеляційну скаргу захисника задовольнив частково.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст