Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Ухвала ККС ВП від 07.04.2020 року у справі №521/6772/19

Ухвала ККС ВП від 07.04.2020 року у справі №521/6772/19

21.10.2020
Автор:
Просмотров : 139

Постанова

іменем України

21 липня 2020 року

м. Київ

справа № 521/6772/19

провадження № 51-1670 км 20

Верховний Суд колегією суддів Першої судової палати Касаційного кримінального суду у складі:

головуючого Короля В.В.,

суддів Лагнюка М.М., Марчук Н.О.,

за участю:

секретаря судового засідання Кулініч К.С.,

прокурора Вараниці В.М.,

розглянув у відкритому судовому засіданні касаційну скаргу засудженого ОСОБА_1 на ухвалу Одеського апеляційного суду від 10 лютого 2020 року про повернення апеляційної скарги.

Зміст оскарженого судового рішення і встановлені судами першої та апеляційної інстанцій обставини

Ухвалою Малиновського районного суду м. Одеси від 16 жовтня 2019 року засудженому ОСОБА_1 відмовлено в задоволенні клопотання про зарахування йому строку попереднього ув`язнення у строк покарання з розрахунку один день попереднього ув`язнення за два дні позбавлення волі.

Не погоджуючись із прийнятим рішенням, засуджений ОСОБА_1 подав апеляційну скаргу на зазначену ухвалу суду першої інстанції.

Ухвалою Одеського апеляційного суду від 10 лютого 2020 року апеляційну скаргу засудженого ОСОБА_1 повернуто на підставі п. 2 ч. 2 ст. 395 Кримінального процесуального кодексу України (далі - КПК) у зв`язку з тим, що її подано після закінчення строку апеляційного оскарження і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку.

Вимоги касаційної скарги та узагальнені доводи особи, яка її подала

У касаційній скарзі засуджений ОСОБА_1 просить ухвалу апеляційного суду скасувати і призначити новий розгляд у суді апеляційної інстанції. Вважає, що строк на апеляційне оскарження було ним пропущено з причин, які від нього не залежали, оскільки в установі, у якій він відбуває покарання, були відсутні конверти, а тому він не встиг своєчасно відправити апеляційну скаргу.

Позиції інших учасників судового провадження

Прокурор Вараниця В.М. вважав касаційну скаргу обґрунтованою та просив скасувати ухвалу апеляційного суду і призначити новий розгляд у суді апеляційної інстанції.

Мотиви Суду

Заслухавши доповідь судді, доводи прокурора Вараниці В.М., перевіривши матеріали кримінального провадження, колегія суддів вважає, що касаційна скарга підлягає задоволенню на таких підставах.

Відповідно до ч. 1 ст. 433 КПК суд касаційної інстанції перевіряє правильність застосування судами першої та апеляційної інстанцій норм матеріального та процесуального права, правової оцінки обставин.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст