Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Ухвала ККС ВП від 18.01.2018 року у справі №159/451/16-к

Ухвала ККС ВП від 18.01.2018 року у справі №159/451/16-к

07.08.2020
Автор:
Просмотров : 177

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 лютого 2019 року

м. Київ

справа № 159/451/16-к

провадження № 51-1173км18

Верховний Суд колегією суддів Першої судової палати Касаційного кримінального суду у складі:

головуючого Бущенка А.П.,

суддів Голубицького С.С.,

ГригорєвоїІ.В.,

за участю

секретаря судового засідання Манацької І.А.,

прокурора Ткачук Г.В.,

захисників БарановаС.О.,

РусенкаР.І.,

КлострейхВ.Е.,

розглянув у судовому засіданні касаційні скарги засуджених ОСОБА_5, ОСОБА_6 та захисника Русенка Р.І. в інтересах засудженого ОСОБА_7 на вирок Ковельського міськрайонного суду Волинської області від 16 березня 2016 року та вирок Апеляційного суду Волинської області від 6 вересня 2016 року щодо:

ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця та жителя м. Хотину Березівського районуРівненської області,

ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_3, уродженця та жителя м. Хотину Березівськогорайону Рівненської області,

ОСОБА_7, ІНФОРМАЦІЯ_4, уродженця та жителя м. Хотину Березівськогорайону Рівненської області,

засуджених за частиною 3 статті 15, частиною 3 статті 289 Кримінального кодексу України (далі - КК).

Обставини справи

1. Ковельський міськрайонний суд Волинської області вироком від 16 березня 2016 року визнав ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7 винними у незакінченому замаху на незаконне заволодіння транспортним засобом, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з насильством, небезпечним для життя та здоров'я потерпілого, й погрозою застосування такого насильства.

2. За обставин, детально викладених у вироку, суд визнав доведеним, що:

22 листопада 2015 року о 23:00 ОСОБА_5, ОСОБА_6 та ОСОБА_7, попередньо домовившись із власником автомобіля марки «BMW 525» ОСОБА_8, прибули на територію АЗС «ОККО» у м. Ковелі (вул. Володимирська, 120). Вдаючи покупців, вони оглянули автомобіль та запропонували потерпілому проїхатись у ньому разом. Поки автомобіль рухався під керуванням ОСОБА_7, ОСОБА_5 схопив за шию ОСОБА_8, котрий сидів на передньому пасажирському сидінні, а іншою рукою приставив до його шиї пневматичний пістолет. Відчувши реальну загрозу своєму життю й опираючись нападу, ОСОБА_8 намагався відвести від себе пістолет та послабити захват. У цей час ОСОБА_6 з метою подолання опору потерпілого бризнув тому в обличчя сльозогінним газом із балончика. Звільнившись від захвату, ОСОБА_8 висмикнув ключ із замка запалювання, вимкнувши двигун автомобіля. ОСОБА_7 скерував заглухлий автомобіль на узбіччя, де зупинився, вдарившись об відбійник. Після цього ОСОБА_5, ОСОБА_6 та ОСОБА_7 втекли з місця події, однак згодом були затримані працівниками поліції.

3. Суд призначив засудженим покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років без конфіскації майна.

4. Апеляційний суд Волинської області 6 вересня 2016 року скасував вирок місцевого суду в частині призначеного покарання. Суд апеляційної інстанції ухвалив вирок, яким призначив засудженим покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років з конфіскацією усього майна, належного їм на праві приватної власності.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст