Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Ухвала КГС ВП від 24.01.2018 року у справі №910/9914/17

Ухвала КГС ВП від 24.01.2018 року у справі №910/9914/17

28.05.2020
Автор:
Просмотров : 125

Верховний

Суд

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 лютого 2018 року

м. Київ

справа № 910/9914/17

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду:

головуючого - Вронської Г.О.,

суддів: Баранця О.М., Студенця В.І.,

за участю секретаря судового засідання Варави Ю.В.,

представників учасників справи:

позивача: не з'явився,

відповідача-1: Негода Є.В.,

відповідача-2: Чорний В.О.,

третя особа-1: Шуман С.І.,

прокуратури: Насадчук Ж.Д.,

розглянув у відкритому судовому засіданні касаційну скаргу Всеукраїнської громадської організації "Інститут Політичної освіти"

на постанову Київського апеляційного господарського суду

у складі колегії суддів: Зеленін В.О., Мартюк А.І., Зубець Л.П.,

від 04.12.2017

за позовом Заступника керівника Київської місцевої прокуратури №4 в інтересах держави в особі Київської міської ради

до 1. Всеукраїнської громадської організації "Інститут Політичної освіти", 2. Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Управління освіти Дніпровського району міста Києва

про визнання договору недійсним,

ІСТОРІЯ СПРАВИ

Короткий зміст позовних вимог

1. Заступник керівника Київської місцевої прокуратури №4 звернувся до господарського суду з позовом в інтересах держави в особі Київської міської ради до Всеукраїнської громадської організації "Інститут Політичної освіти" (далі - Інститут) та Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації про визнання недійсним укладеного між відповідачами договору оренди нерухомого майна №2051 від 01.11.2010 (далі - Договір оренди), а також зобов'язання звільнити займане приміщення за адресою: вул. І.Миколайчука, 15-а (колишня назва вул. Серафимовича) (ДНЗ №274), шляхом підписання акту приймання-передачі приміщення.

2. Позовна заява мотивована посиланням на укладення Договору оренди з порушенням вимог статей 60, 63 Закону України "Про освіту" у зв'язку з тим, що орендоване майно використовується для діяльності, непов'язаної з навчально-виховним процесом. При цьому прокурор зазначає про відсутність у Інституту ліцензії на здійснення діяльності, пов'язаної з наданням освітніх послуг.

3. На думку прокурора, порушення інтересів держави полягає у тому, що власник спірного комунального майна позбавлений можливості ефективно розпоряджатись майном в інтересах територіальної громади міста Києва, а також забезпечити місцями для отримання дошкільної освіти дітей киян та громадян України у комунальних дошкільних навчальних закладах.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст