Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Ухвала КГС ВП від 15.10.2018 року у справі №910/7295/18

Ухвала КГС ВП від 15.10.2018 року у справі №910/7295/18

13.09.2020
Автор:
Просмотров : 146

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 березня 2020 року

м. Київ

Справа № 910/7295/18

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду:

головуючого - Пєскова В.Г.,

суддів: Білоуса В.В., Катеринчук Л.Й.,

за участю секретаря судового засідання - Хмельовського В.О.,

за участю представників:

Державного концерну «Укроборонпром» - Прудь О.В.,

Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області - Данілевського О.М.,

розглянув у відкритому судовому засіданні касаційну скаргу Державного концерну «Укроборонпром»

на постанову Північного апеляційного господарського суду від 21.11.2019

у складі колегії суддів: Грека Б.М. (головуючий), Жук Г.А., Зубець Л.П.

та на рішення Господарського суду Чернігівської області від 26.06.2019

у складі судді Сидоренко А.С.

у справі за позовом Державного концерну «Укроборонпром»

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Щ.І.Т.», Державного підприємства «СЕТАМ», Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області в особі відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби,

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Державного підприємства «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння»,

про визнання результатів електронних торгів недійсними.

За результатами розгляду касаційної скарги Касаційний господарський суд

ВСТАНОВИВ:

Провадження у справі відбувається відповідно до положень Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (у редакції Закону, чинній до 19.01.2013, далі - Закон про банкрутство).

Хронологія подій та опис обставин, встановлених судами.

1. 29.12.2010 постановою Кабінету Міністрів України № 1221, з метою підвищення ефективності функціонування державних підприємств, які провадять господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів і беруть участь у військово-технічному співробітництві з іноземними державами, утворено Державний концерн «Укроборонпром» (далі - ДК «Укроборонпром») з включенням до його складу державних підприємств згідно з додатком.

2. 06.04.2011 постановою Кабінету Міністрів України № 374 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2010 № 1221, до складу ДК «Укроборонпром» включено, зокрема Державне підприємство «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння» (далі - ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння»), частка державної власності у статутному фонді якого становить 100 %.

3. 31.08.2011 постановою Кабінету Міністрів України № 993 було затверджено Статут ДК «Укроборонпром» (надалі - Статут), відповідно до положень якого Кабінет Міністрів України делегував Концерну повноваження щодо управління об`єктами державної власності. Згідно з п. 12 Статуту Концерну (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 04.10.2018 № 849), Концерн відповідно до законодавства має право, зокрема, забезпечувати в установленому законом порядку ефективне управління об`єктами майнового комплексу учасників Концерну для реалізації прав держави як власника таких об`єктів. ДК «Укроборонпром» є уповноваженим суб`єктом, якому надано Верховною Радою України та делеговано Кабінетом Міністрів України владні повноваження з управління об`єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі, до яких також належить майно ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння».

4. 06.04.2012 ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння» було передане із сфери управління Міністерства оборони України в управління ДК «Укроборонпром», про що складено акт приймання-передачі державного підприємства.

5. 16.11.2012 ухвалою Господарського суду Чернігівської області порушено провадження у справі № 5028/4/18б/2012 за заявою керівника боржника ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння» про банкрутство з метою проведення керівником процедури санації, на підставі статті 53 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (в редакції до 19.01.2013) та введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст