Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Ухвала КАС ВП від 26.04.2018 року у справі №813/6561/15

Ухвала КАС ВП від 26.04.2018 року у справі №813/6561/15

31.05.2020
Автор:
Просмотров : 103

ПОСТАНОВА

Іменем України

26 квітня 2018 рокуз

Київ

справа № 813/6561/15

провадження №К/9901/11827/18

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду (далі - Суд):

Судді-доповідача - Бевзенка В.М.,

суддів: Шарапи В.М., Данилевич Н.А.,

розглянувши у попередньому судовому засіданні у касаційній інстанції адміністративну справу № 813/6561/15

за позовом ОСОБА_2 до Генеральної прокуратури України про визнання протиправним та скасування протоколу, зобов'язання вчинити певні дії, провадження по якій відкрито

за касаційною скаргою ОСОБА_2 на постанову Львівського апеляційного адміністративного суду (прийняту у складі колегії суддів: головуючого судді - Клюби В.В., суддів: Онишкевича Т.В., Яворського І.О.) від 17 листопада 2016 року,

ВСТАНОВИВ :

І. ІСТОРІЯ СПРАВИ

Короткий зміст позовних вимог

1. 28 грудня 2015 року ОСОБА_2 (далі - ОСОБА_2, позивач) звернувся до Львівського окружного адміністративного суду з позовом до Робочої групи Львівського регіонального центру з проведення тестування для зайняття посади прокурора місцевої прокуратури (далі - Робоча група), третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Генеральна прокуратура України, в якому просив:

1.1. визнати протиправним та скасувати протокол засідання Робочої групи від 08 грудня 2015 року, в частині затвердження рейтингового списку кандидатів на зайняття посад прокурорів в Коломийській місцевій прокуратурі прокуратури Івано-Франківської області;

1.2. зобов'язати Робочу групу скласти новий рейтинговий список кандидатів на зайняття посад прокурорів в Коломийській місцевій прокуратурі прокуратури Івано-Франківської області, в який включити бали ОСОБА_2 в сумі 126,33 та направити його в прокуратуру Івано-Франківської області для призначення на посади прокурорів Коломийської місцевої прокуратури прокуратури Івано-Франківської області, згідно даного рейтингового списку.

2. Позовні вимоги обґрунтовано тим, що на думку позивача оскаржуваний протокол, як рішення суб'єкта владних повноважень, складено без додержання норм чинного законодавства, висновки викладені в протоколі - є упередженими. Також зазначає, що Робочою групою допущено дискримінацію відносно не включення до рейтингового списку не працівників прокуратури. Вказує на порушення Порядку проведення чотирирівневого відкритого конкурсу на зайняття посад керівників місцевих прокуратур, їх перших заступників та заступників.

3. Протокольною ухвалою Львівського окружного адміністративного суду від 11 січня 2016 року (без складання окремого документа) замінено неналежного відповідача Робочу групу на належного - Генеральну прокуратуру України.

4. Ухвалою Львівського окружного адміністративного суду від 01 лютого 2016 року адміністративну справу за позовом ОСОБА_2 до Генеральної прокуратури України про визнання протиправним та скасування протоколу, зобов'язання вчинити дії передано на розгляд до Івано-Франківського окружного адміністративного суду відповідно до частини 2 статті 19 Кодексу адміністративного судочинства України (в редакції, чинній на час вчинення процесуальної дії) за підсудністю за місцем проживання позивача.

5. В ході судового розгляду позивачем неодноразово вносилися доповнення, зміни та уточнення позовної заяви щодо позовних вимог, їх обґрунтування та суб'єктного складу осіб, що беруть участь у справі.

З урахуванням остаточних змін ОСОБА_2 подано позовну заяву до Генеральної прокуратури України, в якій позивач просить:

5.1. визнати протиправним та скасувати протокол засідання Робочої групи від 08 грудня 2015 року, в частині затвердження рейтингового списку кандидатів на зайняття посад прокурорів в Коловийській місцевій прокуратурі прокуратури Івано-Франківської області;

5.2. зобов'язати Генеральну прокуратуру України (якою відповідно до «Порядку проведення тестування для зайняття посади прокурора місцевої прокуратури», затвердженого наказом Генерального прокурора від 20 липня 2015 року №98, утворено Робочу групу) сформувати новий рейтинговий список кандидатів на зайняття посад прокурорів в Коломийській місцевій прокуратурі прокуратури Івано-Франківської області для призначення на посади прокурорів Коловийської місцевої прокуратури, згідно даного рейтингового списку.

Короткий зміст рішення суду І інстанції

6. 30 червня 2016 року Івано-Франківський окружний адміністративний суд вирішив:

6.1. позов задоволено повністю;

6.2. визнати протиправними дії Робочої групи щодо не включення ОСОБА_2 в рейтинговий список кандидатів на зайняття посад прокурорів Коломийської місцевої прокуратури прокуратури Івано-Франківської області (протокол засідання Робочої групи від 08 грудня 2015 року);

6.3. зобов'язати Робочу групу включити ОСОБА_2 у рейтинговий список кандидатів на зайняття посад прокурорів у Коломийській місцевій прокуратурі прокуратури Івано-Франківської області та направити цей рейтинговий список в прокуратуру Івано-Франківської області для призначення позивача на вакантну посаду прокурора Коломийської місцевої прокуратури прокуратури Івано-Франківської області.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст