Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Ухвала КАС ВП від 06.07.2020 року у справі №818/690/17

Ухвала КАС ВП від 06.07.2020 року у справі №818/690/17

31.10.2020
Автор:
Просмотров : 161

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 липня 2020 року

м. Київ

справа № 818/690/17

адміністративне провадження № К/9901/22794/18

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду:

судді-доповідача - Шевцової Н. В.,

суддів: Кашпур О.В., Смоковича М.І.

розглянув у попередньому судовому засіданні як суд касаційної інстанції адміністративну справу № 818/690/17

за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Національної поліції в Сумській області, Лебединського відділу поліції Сумського РВП про визнання дій протиправними,

за касаційною скаргою ОСОБА_1

на постанову Сумського окружного адміністративного суду від 19 червня 2017 року, прийняту в складі головуючого судді Бондаря С.О.

та ухвалу Харківського апеляційного адміністративного суду від 03 жовтня 2017 року, прийняту в складі колегії суддів: головуючого судді Бондара В.О., суддів Калиновського В.А. , Кононенко З.О.

УСТАНОВИВ:

І. Короткий зміст позовних вимог

1. 11 травня 2017 року ОСОБА_1 (далі - позивач, ОСОБА_1 ) звернувся до Сумського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до голови Головного управління Національної поліції в Сумській області (далі - відповідач-1, ГУ НП в Сумській області), Лебединського відділу поліції Сумського РВП (далі - відповідач-2, Лебединського ВП Сумського РВП), в якому з урахуванням уточнень просив:

1.1 визнати неправомірною бездіяльність ГУ НП в Сумській області щодо ненадання йому відповіді на питання 2 його заяви від 18 квітня 2017 року №161;

1.2 визнання неправомірною бездіяльності ГУ НП в Сумській області щодо незалучення його до перевірки та взяття участі у цій перевірці та зобов`язання надати відповідь на питання 2 заяви ОСОБА_1 від 18 квітня 2017 року №161.

1.3 компенсувати судові витрати, що складаються із витрат, пов`язаних із прибуттям у судове засідання, добових та компенсації за відрив від звичайних занять.

2. На обґрунтування позову позивач зазначив, що 18 квітня 2017 року він звернувся до начальника Лебединського ВП ГУНП України в Сумській області із заявою, у якій просив внести до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення за статтями 191, 364, 366 Кримінального кодексу України по факту заволодіння коштами сільських рад шляхом службового підроблення та зловживання службовим становищем керівником Лебединського казначейства.

2.1. Також позивач просив, якщо до внесення вказаних відомостей в Єдиний державний реєстр досудових розслідувань буде проведена будь-яка перевірка з даного приводу, назвати осіб, які ініціювали та виконали цю перевірку та вказати Закони, якими вони керувались при проведенні перевірки.

2.2. Крім того, позивач просив залучити його до перевірки у випадку, якщо Лебединський ВП буде її проводити.

2.3. Позивач вважає, що з листа від 28 квітня 2017 року № 6026 вбачається, що Лебединський ВП Сумського РВП не надав відповіді на 2 та 3 питання його заяви, а саме: не названі особи, які ініціювали та виконали перевірку, не вказані закони, якими вони керувались при проведенні цієї перевірки, також до проведення перевірки не було залучено позивача. На думку позивача, відповідач повністю проігнорував вимоги 2 та 3 його заяви №161, чим порушив та обмежив його право на участь у перевірці та на своєчасне отримання обґрунтованої відповіді, передбачені статтею 40 Конституції України та статями 15, 18, 19 Закону України "Про звернення громадян".

ІІ. Установлені судами фактичні обставини справи

3. ОСОБА_1 проживає у селі Будилка Лебединського району Сумської області.

4. 18 квітня 2017 року ОСОБА_1 звернувся до начальника Лебединського ВП ГУНП України в Сумській області із заявою №161, у якій просив:

4.1 внести до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення за статями 191, 364, 366 Кримінального кодексу України по факту заволодіння коштами сільських рад шляхом службового підроблення та зловживання службовим становищем керівником Лебединського казначейства ОСОБА_2 ;

4.2 якщо до внесення вказаних відомостей в Єдиний державний реєстр досудових розслідувань буде проведена будь-яка перевірка з даного приводу, просить назвати осіб, які ініціювали та виконали цю перевірку та вказати Закони, якими вони керувались при проведенні перевірки;

4.3 якщо Лебединський ВП буде проводити перевірку, без внесення відомостей до ЄРДР, то просив залучити його до цієї перевірки.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст