Главная Блог Аналитические статьи Статьи Порушення права на захист під час притягнення до відповідальності водіїв транспортних засобів

Порушення права на захист під час притягнення до відповідальності водіїв транспортних засобів

28.08.2017
Автор:
Просмотров : 16163

Під час проведення системного аналізу адвокат користувався виключно Конституцією України, рішенням Конституційного суду №5-рп/2015, Законом України «Про національну поліцію», Кодексом України про адміністративні правопорушення.

Патрульні поліцейські вже більш-менш освоїлись, навчились керувати транспортними засобами, та почали притягувати водіїв до відповідальності за порушення ПДР…

Вважаю за необхідне провести системний аналіз законодавства України з приводу порушення прав громадян, гарантованих Конституцією та Законами України.

Читайте статтю: Керування автомобілем у стані сп’яніння: чому винний не завжди отримує покарання

  1. 1.Відповідність норм закону України «Про національну поліцію», Кодексу України про адміністративні правопорушення» Конституції України

Україна проголошена демократичною, правовою державою, в якій права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави; держава відповідає перед людиною за свою діяльність; утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави (ст. 1, ч.2 ст.3 Конституції).

За частиною другою статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Відповідно до вимог ст.8 Закону України «Про національну поліцію» Поліція діє виключно на підставі, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією та законами України.

Відповідно до вимог ст.7 Закону України «Про національну поліцію» під час виконання своїх завдань поліція забезпечує дотримання прав і свобод людини, гарантованих Конституцією та законами України, а також міжнародними договорами України, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, і сприяє їх реалізації.

Згідно ст.18 Закону Поліцейський зобов'язаний неухильно дотримуватися положень Конституції України, законів України та інших нормативно-правових актів, що регламентують діяльність поліції, та Присяги поліцейського; поважати і не порушувати прав і свобод людини.

Це повністю узгоджується з вимогами ст.19 Конституції України.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст