Главная Блог Новости Порошенко підписав закон, що полегшує користування вживаними автомобілями

Порошенко підписав закон, що полегшує користування вживаними автомобілями

13.05.2016
Просмотров : 1900

Президент України Петро Порошенко підписав закон України №1084-VIII "Про внесення змін до статті 189 Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних товарів".

Як повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України, цей закон з підписом президента України був повернутий 12 травня 2016 року.

Як повідомлялося, 12 квітня 20146 року Верховна Рада України ухвалила законопроект № 3046-д, який усуває неоднозначні трактування податкового кодексу щодо визначення термінів і комерційних операцій на ринку уживаних товарів, зокрема, розблокувавши можливість офіційним автодилерам продавати вживані автомобілі, сплачуючи ПДВ лише з маржі.

За прийняття відповідного законопроекту № 3046-д за основу проголосували 235, а в цілому – 234 народні депутати на засіданні у вівторок.

Вспомните новость: Почему б/у автомобили в Европе гораздо дешевле, чем в Украине: 3 основные причины

"Це законопроект про трейд-ін, його філософія така - сьогодні якщо дилер-платник ПДВ бере машину у неплатника-фізособи і потім знову продає її неплатнику, то держава вимагає довести однорідність - машина має бути одного року випуску й однієї моделі, і ти маєш сплатити ПДВ з усієї суми. Тобто держава один раз уже ПДВ отримала, коли людина купувала машину, і претендує повторно. Законопроектом пропонується стягувати (ПДВ - ІФ) лише з маржі", - пояснив один з авторів законопроекту Роберт Горват.

Голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна уточнила, що доопрацьованим варіантом законопроекту передбачається, що згідно з внесеними техніко-юридичними правками норма стосується не лише договорів комісії, а й інших правових договорів.

Читайте статью: Транспортный налог: какая она, расплата за «роскошь»???

У пояснювальній записці автори законопроекту зазначали, що недосконалість податкового законодавства у цій сфері веде до тінізації ринку й пошуку шляхів оптимізації, зокрема, через підміну загальноприйнятої в розвинених країнах світу програми обміну вживаного автомобіля на новий або інший уживаний (трейд-ін) різними комісійними схемами, які жодним чином не сприяють наповненню бюджету.

Джерело: Інтерфакс

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст