Главная Блог Новости Початок краху механізму вирішення спорів в міжнародних судах або запровадження принципу взаємності при арешті майна

Початок краху механізму вирішення спорів в міжнародних судах або запровадження принципу взаємності при арешті майна

04.11.2015
Автор:
Просмотров : 1918

Президент Росії Володимир Путін підписав закон про заходи у на арешт російського майна за кордоном. Документ розміщено на офіційному порталі правової інформації Російської Федерації.

Закон дозволяє обмежувати юрисдикційний імунітет іноземної держави на території Росії на основі принципу взаємності.

Як наголошується, іноземна держава, яка пред'явила позов до російського суду, вступила в розгляд або вжило іншу дію по суті справи, буде визнано таким, що відмовилося від судового імунітету.

Згадайте новину: Франція та Бельгія арештовує майно Росії на своїй території для забезпечення стягнення боргу РФ у справі "Юкос"

Закон вперше передбачає можливість обмеження російським судом імунітету іноземної держави на основі принципу взаємності.

Документ набирає чинності з 1 січня 2016 року.

Раніше повідомлялося, що закон був схвалений Радою Федерації.

Приводом для прийняття подібного закону, ймовірно, стали ризики арешту російського майна за кордоном у справі ЮКОСа. Раніше у Франції у справі ЮКОСа були арештовані активи ТАРС і МІА "Росія сьогодні".

Джерело: ЕкспрессоТV

Згадайте новину: Часткове визнання Україною юрисдикції Міжнародного суду у Гаазі відбулась

Міжнародний суд у Гаазі ухвалив рішення про стягнення 100 мільйонів долларів США з України

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст