Главная Блог Аналитические статьи Дайджесты Огляд практики ВС від Ростислава Кравця, що опублікована з 27 травня по 02 червня 2023 року

Огляд практики ВС від Ростислава Кравця, що опублікована з 27 травня по 02 червня 2023 року

05.06.2023
Просмотров : 1746

Поки Велика палата незаконно зареєстрованого Верховного суду без України намагається уникнути відповідальності за продаж рішень, окремі судді-трирічки та судді у яких ймовірно були знайдені кошти, що передавались ексголові цього незаконного утворення Всеволоду Князєву, як хабар, строчать окремі думки до усіх сумнівних постанов, чим ще більше привертають до себе увагу. Схоже, що ті ляльководи, що стоять за НАБУ й САП вирішили якомога ефективніше використати ситуацію з повною безпорадністю та залежністю судової гілки влади у власних, корисливих інтересах.

До огляду увійшло практика ВС-КАС за квітень, правова позиція ВС-КАС у справах про зупинення реєстрації податкових накладних, постанова ВС-КГС щодо скасування рішення Постійно діючого Третейського суду при АУБ, Постанова КАС про неможливість нарахування за ч.2 ст.625 ЦК у разі закриття 11 років тому виконавчого провадження, Постанова ВС-КЦС у справі щодо поділу корпоративних прав подружжя, а також Зразок заяви про вчинене кримінальне правопорушення пов'язане з незаконним відстороненням від роботи й багато іншого.

За цей період, рекомендую звернути увагу на наступні ухвали, постанови й рішення:

Огляд судової практики ВС-КАС за квітень 2023 року

В огляді вміщено низку важливих правових позицій КАС ВС, сформульованих під час розгляду адміністративних справ.

У рішеннях у справах щодо податків, зборів та інших обов’язкових платежів містяться правові позиції колегії суддів про:

✅правильність формування податкового кредиту;

✅нормативно обґрунтовані втрати матеріалів та відходів у процесі виробництва;

✅застосування спеціальних правил для підтвердження даних, визначених у податковій звітності;

✅визначення згідно з УКТ ЗЕД коду товару «сало свиней»;

✅визнання протиправною картки відмови у прийнятті митної декларації під час переміщення окремих товарів / робіт / послуг з території України на тимчасово окуповану територію;

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст