Главная Блог Аналитические статьи Дайджесты Огляд практики ВС від Ростислава Кравця, що опублікована з 20 по 26 травня 2023 року

Огляд практики ВС від Ростислава Кравця, що опублікована з 20 по 26 травня 2023 року

29.05.2023
Просмотров : 1143

Поки судді Великої палата незаконно зареєстрованого Верховного суду \(без України\) відпочивають чи готуються до тривалого відпочинку з огляду на виявлену НАБУ системну корупцію з продажу судових рішень, правники теж відпочивають від чергових натягувань сови на глобус. Сподіваюсь, що Верховний суд \(без України\) вже з новим головою знайде в собі мужність саморозпуститись і припинити ганьбити Україну, і більше ніколи суддів-трирічок не допустять до найвищої судової інстанції.

В цей огляд включені дуже цікаві постанови та рішення з нашої практики, що публіковані за останній тиждень, а саме щодо відсутності права на апеляційне оскарження особою чиї права не порушено, стягнення боргу за договором укладеним спрощений спосіб, шляхом обміну електронними листами та підтвердження прийнятих та наданих послуг і чергова постанова щодо захисту конституційних прав відсторонених осіб й багато іншого.

За цей період, рекомендую звернути увагу на наступні ухвали, постанови й рішення:

Постанова ВС-КАС щодо не можливості розгляду апеляційної скарги особи, чиї права не було порушено

Справа № 640/6686/19

Це наша справа. Дуже креативний підхід сторони для скасування рішень що набрали законної сили. Програвши всі інстанції у спорі щодо визнання протиправним та скасовання дозволу на виконання будівельних робіт, сторона продає третій особі майнові права і знову йде до суду з апеляційною скаргою, ніби її права не порушено.

Верховний суд зазначив, що така апеляційна скарга не повинна була бути розглянута, а апеляційне провадження відповідно до пункту 3 частини 1 статті 305 КАС України повинно бути закрито.

Рішення Господарського суду Львівської області про стягнення заборгованості за договором укладеним спрощений спосіб, шляхом обміну електронними листами та підтвердження прийнятих та наданих послуг

Справа № 914/3052/22

Це наша справа. Самі обставини справи дуже цікаві та фактично дають змогу бути впевненими в належності доказів у разі підписання документів ЕЦП та обміну кореспонденцією через електронну пошту. Рішення суду набрало чинності та вже виконано.

Суд зазначив, що відповідно до ст. 7 ЗУ "Про електронні документи та електронний документообіг", оригіналом електронного документа вважається електронний примірник документа з обов'язковими реквізитами, у тому числі з електронним підписом автора або підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України "Про електронні довірчі послуги".

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст