Главная Блог Новости Нові та чималі посадові оклади для прокурорів всіх рівнів затверджено!

Нові та чималі посадові оклади для прокурорів всіх рівнів затверджено!

10.01.2020
Автор:
Просмотров : 21198

Кабінет Міністрів України постановою від 11 грудня 2019 року № 1155 «Про умови оплати праці прокурорів» затвердив схеми посадових окладів прокурорів Офісу Генерального прокурора, обласних, окружних прокуратур.

Кабмін надав право керівникам органів прокуратури в межах установленого фонду оплати праці установлювати прокурорам посадові оклади відповідно до затверджених цією постановою схем посадових окладів, а також надбавку за інтенсивність праці або за виконання особливо важливої роботи у розмірі до 100 відсотків посадового окладу.

Так, посадовий оклад Генерального прокурора затверджений на рівні 93 648 грн. Посадовий оклад начальника департаменту Офісу ГП становить 40 341 грн, начальника самостійного управління – 38 612 грн, начальника самостійного відділу – 36 883 грн, а прокурора – 28 815 грн.

Для керівників обласної прокуратури встановлено оклад у розмірі 38 038 грн, а для обласних прокурорів – 32 052 грн.

Для керівників окружних прокуратур ця цифра становить 32 273 грн і відповідно для окружних прокурорів – 22 764 грн.

У разі несвоєчасного виконання завдань, погіршення якості роботи і порушення трудової дисципліни зазначена надбавка скасовується або розмір її зменшується.

Встановлюється щомісячна надбавку за вислугу років за наявності стажу роботи: понад один рік у розмірі 10%, понад три роки – 15%, понад п’ять років – 18%, понад 10 років – 20%, понад 15 років — 25%, понад 20 років — 30%, понад 25 років – 40%, понад 30 років – 45%, понад 35% – 50% посадового окладу.

Згадайте новину: В Офис генпрокурора ищут людей "не из системы"

Запроваджено надбавку за виконання обов’язків тимчасово відсутнього прокурора, що перебуває на адміністративній посаді, або за вакантною адміністративною посадою – у розмірі 50% посадового окладу за посадою тимчасово відсутнього прокурора або за вакантною посадою пропорційно додатковому навантаженню.

А також – надбавку до посадових окладів державних експертів з питань таємниць та фахівців, які залучаються до підготовки рішень та висновків державних експертів з питань таємниць, у розмірі та порядку, що визначені законодавством, а також компенсацію за роботу, яка передбачає доступ до державної таємниці, у розмірі та порядку, що визначені законодавством.

Окрім того, установлюється посадовий оклад прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури відповідно до частини шостої статті 81 Закону України «Про прокуратуру»

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст