Главная Блог Аналитические статьи Статьи НКР при ВАСУ: відсутність правових підстав для визнання протиправною відмови органів державної реєстрації прав у реєстрації майна, якщо обтяження було накладено в порядку кримінального-процесуального законодавства

НКР при ВАСУ: відсутність правових підстав для визнання протиправною відмови органів державної реєстрації прав у реєстрації майна, якщо обтяження було накладено в порядку кримінального-процесуального законодавства

11.03.2017
Просмотров : 2653

Додаток до рішення

Науково-консультативної ради при Вищому адміністративному суді України

№5 від 10квітня 2014 року

НАУКОВО-КОНСУЛЬТАТИВНА РАДА ПРИ ВИЩОМУ АДМІНІСТРАТИВНОМУ СУДІ УКРАЇНИ

НАУКОВО-КОНСУЛЬТАТИВНИЙ ВИСНОВОК

ЩОДО НЕНАЛЕЖНОСТІ ОКРЕМИХ КАТЕГОРІЙ СПОРІВ ДО ЮРИСДИКЦІЇ АДМІНІСТРАТИВНИХ СУДІВ

1.1Чи належать до юрисдикції адміністративних судів спори щодо зняття арешту на майно, який накладено в порядку кримінально-процесуального судочинства і обтяження на який не знято, хоча провадження у кримінальній справі закінчено з виправданням власника майна або закрито?

1.2 Обґрунтування:

Відповідно частини 1 статті 17 КАС України юрисдикція адміністративних судів поширюється на правовідносини, що виникають у зв'язку із здійсненням суб'єктом владних повноважень владних управлінських функцій, а також у зв'язку з публічним формуванням суб'єкта владних повноважень шляхом виборів або референдуму.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст