Главная Блог Аналитические статьи Статьи Неконституційність змін у законі щодо єдиного соціального внеску

Неконституційність змін у законі щодо єдиного соціального внеску

23.02.2017
Просмотров : 5494

Неконституційність змін у законі щодо єдиного соціального внеску

Зміни, внесені до п.2 ч.1 ст.7 Закону України від 08.07.2010р. №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» Законом України від 06.12.2016р. №1774-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», відповідно до яких фізичні особи-підприємці на загальній системі оподаткування та самозайняті особи, які не одержуватимуть доходів у 2017 році, зобов’язані сплачувати єдиний соціальний внесок, є однозначно неконституційними, оскільки порушують положення ст.ст. 22, 41, 43 Конституції України.

Читайте статтю: Адвокатам, які зупинили свою діяльність - ЕСВ

Хоча у ст.ст. 8 та 55 Конституції України і проголошено, що норми Конституції України є нормами прямої дії; звернення до суду для захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина безпосередньо на підставі Конституції України гарантується; кожному гарантується право звернутись із конституційною скаргою до Конституційного Суду України з підстав, установлених Конституцією, та у порядку, визначеному законом; проте відповідно до ст.ст. 39, 40 Закону України «Про Конституційний суд України» із клопотанням до Конституційного Суду України про визнання правового акта або його окремих положень неконституційним громадянин не має права звертатись, звернутись можуть лише Президент України, не менш як сорок п'ять народних депутатів України, Верховний Суд України, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, Верховна Рада Автономної Республіки Крим.

Саме тому я звернувся до Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Лутковської Валерії Володимирівні (моє звернення - нижче).

Якщо один стукає у двері, то є шанс, що йому відкриють. Якщо сотні стукають у двері - шанс зростає у сотні разів.

Тим, хто не байдужий до порушень його конституційних прав, рекомендую надіслати аналогічне звернення.

Читайте статтю: Зупинення права на заняття адвокатською діяльністю & Сплата єдиного соціального внеску

Уповноваженій Верховної Ради України з прав людини

п. Лутковській Валерії Володимирівні

вул. Інститутська, 21 / 8, м.Київ, 01008

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст