Главная Блог Новости Навіщо уряд хоче віддати українські ліси в приватні руки?

Навіщо уряд хоче віддати українські ліси в приватні руки?

09.12.2017
Просмотров : 1345

Що треба знати про незаконну вирубку лісів у Карпатах? Розповідає еколог Володимир Борейко.

Володимир Борейко: Перш за все, треба розуміти, що цінності в Карпатах – різні. Лісники вважають, що Карпати – це склад вертикально стоячих дров. Всі інші вважають, що це рекреаційна естетична місцевість, або країна різних казок, диких тварин, річок, птахів та інше. Площа гірських лісів українських Карпат десь 1,5мільйона, а кожен рік рубається десь 8,5 тисяч га. За офіційними даними. Заготовлюється ліквідної деревини десь 3 мільйона кубів. Але в на є ще браконьєрські рубання, які ніхто не знає, скільки їх. І є офіційне браконьєрське рубання. Лісники завжди практично рубають більше. Аніж їм дають ліміти.

Вспомните новость: Кабмин решил уволить главу Гослесагентства из-за массовых вырубок

Наталя Соколенко: Чому так відбувається?

Володимир Борейко: Безконтрольність.

Дмитро Тузов: Хто має контролювати?

Володимир Борейко: Держава, але вона цим не займається. Держлісагенство.

Україна мабуть єдина країна Європи — використовує суцільне рубання: 5 га, 10 га, 20 га. І тому це викликає повені. Якщо ми вирубимо всі ліси в Карпатах – Карпати втратять свою туристичну привабливість.

50% гірських лісів рубається в Закарпатській області. Ну добре, вирубили. А далі що? Далі вони поїдуть зароблять в Європу. Ми говоримо: ви ж можете потім мати постійні гроші на туризмі.

Вспомните новость: Аваков сообщил о задержании всех директоров лесхозов в Ровенской области

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст