Главная Блог Новости На 8 років засудили сина командира військової частини, який хотів вивезти чоловіка за кордон під виглядом волонтера

На 8 років засудили сина командира військової частини, який хотів вивезти чоловіка за кордон під виглядом волонтера

10.09.2024
Просмотров : 412

Барський районний суд Вінницької області визнав громадянина винним у зловживанні впливом і організації незаконного переправлення особи через державний кордон України.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 30 серпня.

1 квітня 2022 року чоловікові в спортзалі працівники військомату вручили повістку на проходження комісії. Через роботу свідок хотів легально відтермінувати військову службу, щоб його пізніше забрали. Він пройшов комісію, був визнаний придатним до служби у війську. Йому порекомендували людину, з якою можна про поспілкуватись про відстрочку. Через спільного друга відбулася зустріч, на якій вони обговорювали, чи можливо це легально зробити. Обиннувачений сказав, що питання можна вирішити і написав на листку 600 доларів.

Військовозобовʼязаний звернувся у правоохоронні органи і далі діяв під їхнім контролем.

На початку травня відбулася контрольована передача 600 доларів за вплив на прийняття рішення посадовими особами ТЦК і СП, щоб військово-облікові документи «клієнта» не зазнавали подальшого руху,

Крім того, обвинувачений отримав 3 тисячі доларів за організацію незаконного переправлення чоловіка через кордон за схемою виїзду під виглядом водія гуманітарної допомоги для благодійного фонду.

У матеріалах справи є скриншотів екрану мобільного телефону викривача.

Могу тебя через волонтерку вивезти, до конца месяца +- потому что в Голандии щас. Цена такая ж как говорил 2.5) Потому что там где я говорил 2.5 то просят 6, и ждать 3 месяца. За границу я тебя лично вивезу потому что езжу часто либо сам.

На підтвердження своїх слів обвинувачений надіслав фото довідки про те, що він працює волонтером благодійної організації та здійснює матеріально-технічне забезпечення осіб, задіяних в обороні Вінницької області.

Вранці 11 липня обвинувачений мав виїхати з «клієнтом» за кордон на своєму автомобілі. Чоловік по дорозі віддав йому решту коштів, але виявив, що забув удома закордонний паспорт. Під цим приводом обвинувачений його висадив і сказав, що пізніше його підбере інший водій. Біля вʼїзду до міста Хмельницького на блокпосту машину зупинили, обшукали і вилучили гроші.

Батько обвинуваченого був командиром одної з місцевих військових частин. У розмовах із викривачем він на це посилався, а ще також згадував свого впливового дядька, який помер влітку 2022-го за станом здоровʼя. «В мене покойний дядько був … ти чуєш мене чи ні?Просто так получилось, що він помер в цьому році, ну не від старості ні від чого, але помер через здоровʼя … Так само в мене папа в Києві там при нормальних погонах. То єсть тут всьо схвачено між собою, то єсть ти за це можеш не переживати… Дивись, ти бачиш на чому я приїхав? Номера на моїй машині всі бачиш? Типу я ж не (нецензурне слово), що мені…нуу як тобі обʼяснити? Я людина, яка рішає вопроси», пояснював обвинувачений.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст