Главная Блог Аналитические статьи Legal Tech Monitor.Estate запустив сервіс для спрощення аналізу документів і учасників будівництва

Monitor.Estate запустив сервіс для спрощення аналізу документів і учасників будівництва

19.10.2021
Просмотров : 1766

В Україні з'явилась пошукова онлайн-система Pro.Monitor.Estate, яка збирає і пов'язує дозвільні та декларативні документи про об'єкт будівництва, а також надає основну інформацію про його учасників.

Юристи щодня витрачають години часу на збір інформації про об’єкти будівництва для того, щоб надати кваліфіковану відповідь клієнтам на одвічне питання: чи є ризики при інвестуванні в цю забудову? Тому команда Monitor.Estate, яка вже три роки займається онлайн сервісом у сфері нерухомості, випустила новий продукт для спрощення цього процесу.

“Ми відкриваємо нові перспективи для роботи з даними ринку нерухомості. Я як практикуючий юрист мріяв, коли стане можливо в два кліки отримати базову інформацію по об’єкту і суб’єкту будівництва, замість того, щоб по крихтах збирати її в реєстрах. Втілення мрії перевершило мої очікування, адже нам вдалось ще й пов’язати документи та юридичних осіб. Тепер зекономлений на зборі даних час зможу використати для більш творчих та експертних задач”, ‒ коментує співзасновник Monitor.Estate Володимир Копоть.

Pro.Monitor.Estate допомагає швидко знайти відповіді на популярні запитання:

  • що саме будується;
  • яке цільове призначення ділянки;
  • чи є дозвіл на будівельні роботи;
  • хто є замовником, підрядником, девелопером та проектувальником;
  • що вони ще будують і яка там історія;
  • хто відповідає за технічних нагляд;
  • скільки судових справ у пов'язаних з будівництвом юросіб;
  • скільки у них боргів тощо.

Щоб дізнатися інформацію про об’єкт будівництва, потрібно відшукати хоча б один його документ. Для цього достатньо ввести в рядок пошуку адресу, кадастровий номер або інші деталі (регіон, дату реєстрації документу, номер, тип об'єкта, частину ПІБ підрядника, замовника, проектувальника або особи, котра здійснює технічний нагляд) і далі натиснути на “Детальніше” у потрібній картці. Система групує пов'язані між собою документи, а також підсвічує дані про юросіб ‒ учасників будівництва (замовників, підрядників, девелоперів, проектувальників).

Кейс. Якщо відкрити картку документу про видачу дозволу на виконання будівельних робіт за певною адресою, то можна помітити в ній серед пов'язаних документів повернутий на доопрацювання сертифікат про прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів. А перейшовши в картку замовника ‒ побачити низку судових рішень, де компанія виступає відповідачем, та виконавчих проваджень, де вона є боржником.

Pro.Monitor.Estate стане у нагоді:

Юристам:

  • для швидкого пошуку даних про об'єкт нерухомості при оформленні угоди купівлі-продажу, інвестиційних угод тощо;
  • для пошуку клієнтів, які потребують послуги щодо оформлення дозвільних документів.

Агентам нерухомості та ріелторам:

  • для оцінки ризиків співпраці із забудовником та продажу об'єктів.

Страховим, фінансовим та консалтинговим компаніям:

  • для оцінки ризиків та перспектив при інвестуванні у нерухомість.

Аналітикам-урбаністам, журналістам та громадським активістам:

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст