Главная Блог Новости Мобілізований «суддя» Дмитро Лобан визнав у суді, що взяв хабар

Мобілізований «суддя» Дмитро Лобан визнав у суді, що взяв хабар

27.07.2022
Просмотров : 3690

Вищий антикорупційний суд 26 липня постановив вирок у справі судді Чернігівського окружного адміністративного суду Дмитра Лобана. Його визнали винним в одержанні 20 тисяч доларів хабара за рішення в адміністративній справі.

Про це повідомляє «Судовий репортер».

На засідання Лобан прийшов у військовій формі, сказав, що мобілізувався та наразі є військовослужбовцем.

Ще 18 липня в підготовчому засіданні сторона захисту попросила затвердили угоду про визнання винуватості, і не розглядати справу суті. Лобан заявив, що щиро кається та визнає вину. Почувши це, колегія суддів зробила перерву до 25 липня, щоб вивчити справу.

Судді Володимир Воронько, Андрій Біцюк і Наталія Мовчан детально з’ясовували всі обставини справи хто ініціював передачу грошей, коли і як це відбулося, як Лобан познайомився з позивачкою.

У справі фігурує садове товариство «Лутава». Його представниця звернулася до судді Лобана, щоб скасувати рішення державного реєстратора, який достроково розірвав договір оренди землі. Позивачка запитувала в Лобана, чи можна вирішити це питання і чи це у юрисдикції його суду. Суддя консультував позивачку, радив, як зробити, щоб справа через авторозподіл потрапила саме до нього.

Згадайте новину: Суддю Ковбеля іменем закону змушують доплатити 3,7 мільйони за тещину квартиру

Лобан розповів, що громадянка знайшла його через «Фейсбук» по колу спільних друзів і написала в «Месенджер».

Суддя: Хто ініціатор був отримання грошей? Хто ініціював необхідність сплати грошей за рішення?

Лобан: Це були взаємні домовленості при розмові. Я задав питання «Що ви собі думаєте?». Таку фразу сказав. На що отримав відповідь у цифрах…

Суддя: Ви погодились на це?

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст