Главная Сервисы для юристов Законы Митний кодекс України Стаття 249-1. Процедура випуску за місцезнаходженням

Стаття 249-1. Процедура випуску за місцезнаходженням

Предыдущая

335/694

Следующая

1. Процедура випуску за місцезнаходженням може використовуватися підприємством, якому надано авторизацію на застосування спрощення "процедура випуску за місцезнаходженням".

Авторизація на застосування спрощення "процедура випуску за місцезнаходженням" надається підприємству, яке відповідає критеріям, визначеним пунктами 1, 2 та 4 частини третьої статті 12 цього Кодексу.

{Частина перша статті 249 - 1 в редакції Закону № 2510-IX від 15.08.2022 }

2. Процедура випуску за місцезнаходженням застосовується до товарів, декларантом яких є підприємство, якому надано авторизацію на застосування такого спрощення.

Такі товари можуть бути пред’явлені митному органу:

1) на об’єкті підприємства, визначеному в авторизації на застосування спрощення "процедура випуску за місцезнаходженням"; або

2) на об’єкті іншого підприємства, визначеному в авторизації на застосування спрощення, яке застосовується для ввезення або вивезення товарів у митному режимі транзиту на умовах Конвенції про процедуру спільного транзиту; або

3) на об’єкті іншого підприємства, визначеному в авторизації на застосування спрощення відповідно до пунктів 1 і 2 частини першої статті 91 - 1 цього Кодексу.

У разі пред’явлення товарів на об’єкті, визначеному у пункті 2 або 3 цієї частини, відповідні митні формальності згідно із цією статтею здійснюються митним органом, що відповідає за здійснення митних формальностей на такому об’єкті, підприємством, об’єкт якого зазначений у пункті 2 або 3 цієї частини, та підприємством, якому надано авторизацію на застосування спрощення "процедура випуску за місцезнаходженням". На об’єкти, визначені у пунктах 2 і 3 цієї частини, поширюється дія частини сьомої цієї статті щодо товарів, до яких застосовується процедура випуску за місцезнаходженням.

З метою переміщення товарів, транспортних засобів комерційного призначення внутрішнім транзитом до/з об’єкта, зазначеного у пункті 2 цієї частини, відповідно до частини сьомої статті 94 цього Кодексу декларування таких товарів, транспортних засобів комерційного призначення може здійснювати:

підприємство, визначене в авторизації на застосування спрощення "процедура випуску за місцезнаходженням" (декларант);

особа, уповноважена декларантом, об’єкт якої зазначений у пункті 2 цієї частини. Підприємство, об’єкт якого зазначений у пункті 2 цієї частини, має право декларувати товари, транспортні засоби комерційного призначення як особа, уповноважена декларантом, для переміщення внутрішнім транзитом до/з цього об’єкта відповідно до частини сьомої статті 94 цього Кодексу.

{Частина друга статті 249 - 1 в редакції Законів № 2510-IX від 15.08.2022 , № 3229-IX від 13.07.2023 }

3. Процедура випуску за місцезнаходженням може застосовуватися до товарів, декларантом яких не є підприємство, якому надано авторизацію на застосування спрощення "процедура випуску за місцезнаходженням", з дотриманням умов, визначених цією частиною.

Положення цієї частини застосовуються лише до товарів, які:

1) переміщуються через митний кордон України із застосуванням транзитних спрощень відповідно до статті 91 - 1 цього Кодексу;

2) пред’являються митному органу та розміщуються відповідно до частини сьомої цієї статті для тимчасового зберігання на об’єкті, зазначеному в авторизації на застосування спрощення "процедура випуску за місцезнаходженням". Такий об’єкт має розміщуватися у радіусі не більше 30 кілометрів від фактичного місця розташування відповідного структурного підрозділу митного органу, який відповідає за здійснення митних формальностей на такому об’єкті;

3) декларуються утримувачем об’єкта, зазначеного в авторизації на застосування спрощення, який має дозвіл на здійснення митної брокерської діяльності.

Товари, ввезені на митну територію України у складі однієї партії та розміщені для тимчасового зберігання на об’єкті, зазначеному в авторизації на застосування спрощення "процедура випуску за місцезнаходженням", можуть декларуватися у митні режими, передбачені підпунктами "а", "в"-"д" пункту 1 частини четвертої цієї статті, за кількома митними деклараціями тільки після їх поміщення у митний режим митного складу відповідно до частини сьомої цієї статті.

На особу, яка декларує товари, покладається обов’язок із сплати митних платежів солідарно з декларантом.

Митне оформлення товарів відповідно до цієї частини здійснюється в робочий час, установлений для митних органів.

Положення цієї частини застосовуються до товарів, зазначених у частині четвертій цієї статті, крім товарів, що класифікуються у групі 27 (загальною вагою брутто понад 200 кілограмів), у товарних позиціях 2203-2208, 2401-2404 та за кодами 2103 90 30 00, 2106 90, 1601 00 91 10, 1601 00 99 10, 1602 10 00 19, 1602 90 99 19 згідно з УКТ ЗЕД.

{Частина третя статті 249 - 1 в редакції Законів № 2510-IX від 15.08.2022 , № 3229-IX від 13.07.2023 }

4. Процедура випуску за місцезнаходженням застосовується щодо:

1) товарів, ввезених на митну територію України, що поміщуються в митні режими:

а) імпорту;

б) митного складу;

в) переробки на митній території;

г) тимчасового ввезення;

ґ) вільної митної зони;

д) реімпорту;

Предыдущая

335/694

Следующая

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст