Главная Блог Новости Мабуть це новий рекорд! Ексдепутату Маловічку присудили 3 мільйони моральної шкоди за кримінальну справу

Мабуть це новий рекорд! Ексдепутату Маловічку присудили 3 мільйони моральної шкоди за кримінальну справу

28.09.2020
Автор:
Просмотров : 3210

Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя стягує 3 млн грн моральної компенсації Григорію Маловічку за незаконні дії слідства, прокуратури і суду.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на рішення від 10 вересня.

Окрім моральних збитків, суд також стягує 235 тис. грн матеріальної шкоди і 28 тис. грн витрат на правову допомогу. Гроші будуть виплачені за рахунок державного бюджету.

У 2014 році позивачу повідомлено про підозру у шахрайстві в особливо великих розмірах. Його взято під вартою, а згодом звільнено під заставу.

У листопаді 2015 слідчий Обухівського ВП ГУНП в Київській області закрив кримінальне провадження у зв’язку з відсутністю в діях особи складу злочину.

Позивач перебував під слідством 1 рік і 7 місяців.

Читайте статтю: Чотири ключові постанови Верховного Суду щодо встановлення розміру відшкодування моральної шкоди атестованими судовими експертами психологами

Суд врахував обставини, характер страждань, стан здоров’я потерпілого, тяжкість вимушених змін у його життєвих стосунках, час та зусилля, необхідні для відновлення звичного способу життя. Але в рішенні не конкретизував ці обставини. Є тільки посилання на відзив прокуратури області, яка вважає суму компенсації завищеною, бо того в матеріалах справи відсутні докази погіршення стану здоров’я позивача внаслідок дій органів досудового розслідування, оскільки медична документація вказує на хронічний та довготривалий характер хвороби позивача.

Григорій Маловічко – колишній депутат Запорізької міської ради від Партії регіонів.

У 2014 році проти нього порушили кримінальну справу про шахрайство за заявою Вадима Дмитренка.

У 2010 році Дмитренко позичив у Маловічка 397 тис. грн. У забезпечення цієї позики Маловічко попросив подарувати йому ділянку площею 1 га в селі Плюти Київської області.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст