Главная Блог Новости Луцьк посів перше місце у рейтингу україномовності. ІНФОГРАФІКА

Луцьк посів перше місце у рейтингу україномовності. ІНФОГРАФІКА

11.07.2016
Просмотров : 1129

Луцьк посів перше місце з-поміж обласних центрів України за результатами опитування щодо того, скільки мешканців розмовляють українською вдома. Так, 97% лучан розмовляють рідною українською мовою.

Такими є підсумки аналітичного огляду «Становище української мови в Україні в 2014-2015 роках», що базується на даних державної статистики, соціології та власних моніторингових досліджень, здійснених волонтерами в усіх регіонах України, яке оприлюднив рух «Простір свободи».

Вспомните новость: Последствия закона о декоммунизации: обновленная карта Украины

Цікаво, що першу сходинку Луцьк ділить із містом Рівне, де українською розмовляють теж 97% громадян.

Тернопіль посів друге місце в рейтингу, а Львів – третє, із результатами 96% та 93% відповідно.

Щодо російської мови, то нею в побуті найбільше користуються мешканці Харкова, Одеси, Миколаєва, Запоріжжя та Дніпропетровська.

Згадайте новину: 48 депутатів вважають перейменування Дніпропетровська неконституційним и звернулись з поданням до КС

Автори дослідження наголошують, що в рейтингу не враховано показників з окупованих АР Крим та Донбасу, де триває стрімка русифікація, а українську мову витіснено майже з усіх сфер суспільного життя.

Джерело: Вголос

Читайте статтю: Наша рідна Україна ! Хто її придумав ? Вперше слово УКРАЇНА з'явилось в Іпатіївському літописі ще у 1187 році!

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст