Главная Блог Новости Курс буде зростати. Ворог заблокував в українських портах 22 мільйони тонн продовольства, – Президент Зеленський

Курс буде зростати. Ворог заблокував в українських портах 22 мільйони тонн продовольства, – Президент Зеленський

23.05.2022
Просмотров : 1291

Світова спільнота має допомогти Україні у розблокуванні морських портів, інакше слідом за енергетичною кризою настане продовольча, з якою зіткнеться багато країн.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський після переговорів з прем’єр-міністром Португалії Антоніу Коштою в Києві, передає пресслужба ОПУ.

"Росія заблокувала майже всі порти і всі, скажімо так, морські можливості експорту харчової продукції – нашого зерна, ячменю, соняшнику тощо. Багато всього", – сказав глава держави.

За словами президента, наразі РФ заблокувала 22 млн тонн харчової продукції. Країна-агресор поступово краде її, вивозить та намагається продати.

"Буде криза у світі. Друга криза після енергетичної, яку спровокувала Росія. Зараз вона зробить харчову кризу, якщо ми не розблокуємо для України шляхи, не допоможемо країнам Африки, країнам Європи, країнам Азії, які потребують саме цих продуктів харчування. Розблокувати можна різними шляхами. Один зі шляхів – військовий. Тому з такими запитами щодо відповідної зброї ми звертаємося до наших партнерів", – додав Зеленський.

Вспомните новость: Мировой экономике угрожает стагфляция – Bloomberg

Путін - причина світової продовольчої кризи - Сергій Фурса

Росія напала на Україну та заблокувала порти. В результаті, Україна не може експортувати своє зерно, як вона робила це завжди.

Українські аграрії страждають. Страждає українська економіка. Страждає українська гривня без валютної виручки.

Страждають і покупці українського зерна, адже до світової інфляції, що є рекордною за 40 років, додається ще й дефіцит. Ускладнює ситуацію посуха у південній півкулі, що вже зменшило світовий урожай.

У світі заговорили про загрозу голоду. Соціальні потрясіння. Нова криза мігрантів. Не виключено, що війна путіна стане горезвісним чорним лебедем для світової економіки.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст